reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Dziewczyny do kiedy planujecie karmic piersią? I czy później nalezy wprowadzić sztuczne mleko czy tylko same stałe posiłki jak obiadki, deserki a na noc kaszki ? Bo ja myślałam, że żadne sztuczne potem - po co przyzwyczajać , by później odzwyczajać. Ale nie wiem jak to powinno być.?

reklama
ja nie planuje mm wprowadzać. Chcę do roku - półtora karmić - a potem na kaszki przejść i powoli mleko od krowy :) Po roku krowie wolno wprowadzać. Ale to tylko plany...

ja mam zamiar karmić UU do 1 roku życia, niestety potem MM albo kozie mleko, bo mój alergik i krowie odpada przed 3 rokiem życia na wszelki wypadek, żeby się nie uczulił :(

Ja tak jak Zaza też chciałabym karmić do 1 r.ż. Od wiosny chciałabym iśc do pracy i wtedy będę odciagać, kombinować żeby do tego czerwca dotrwać, a później mm ( zapewne nutramigen) do 3 r.ż.

Zaza, dawałeś już jakieś kaszki? Mnie korci żeby mu Sinlac podac jak skończy 5 m-c. To jest kaszka z mączki chleba świętojańskiego i jest specjalnie dla alergików. Chciałabym Gracjana troszkę podtuczyć i dać mu na śniadanko kaszkę.

Ja tak jak Zaza też chciałabym karmić do 1 r.ż. Od wiosny chciałabym iśc do pracy i wtedy będę odciagać, kombinować żeby do tego czerwca dotrwać, a później mm ( zapewne nutramigen) do 3 r.ż.

Zaza, dawałeś już jakieś kaszki? Mnie korci żeby mu Sinlac podac jak skończy 5 m-c. To jest kaszka z mączki chleba świętojańskiego i jest specjalnie dla alergików. Chciałabym Gracjana troszkę podtuczyć i dać mu na śniadanko kaszkę.

jeszcze nie, ale mam zamiar, u mnie niestety problem z odciąganiem, nie dość, że nawet elektryczny laktator nie daje rady, to jeszcze mleka na styk :( dlatego ja kaszkę z MM będę podawać :(

ja wracam do pracy w grudniu i chciałabym karmić piersią rano tak długo jak się da a reszta to ile się uda to odciągać ale bez mm się nie obejdzie więc chyba zacznę już w listopadzie wprowadzać

dziewczyny napiszcie mi jak robicie kaszki i kleiki?
tzn. jaki kleik/kaszka +co (woda/mleko swoje/mm) i jakie proporcje? plisssss

Carla, może się nie najada. Gdzieś czytałam, że dziecko powinno się w ciągu dnia najeść i wtedy przesypiać nockę. U nas wczoraj po kąpieli Gracjan sobie ładnie wcinał, przyszedł Marcel i włączył bajkę. Mały skubaniec głowę w stronę tv i już było po jedzeniu. No i mieliśmy pobudkę o 3, a następną o 7.15.

Zaza, szkoda że musisz mm podać.

Kasia, ja jeszcze nie podawałam, ale podpinam się pod Twoje pytanie.

kleik i kaszkę - wg przepisu na opakowaniu na swoim mleku. Tj matematyka wyzsza czasem si e kłania bo jak mam 120 ml swojego mleka to obliczam proporcje gramowe.

Na kaszce bobovita jest 22 g na 150 ml mleka
na kleiku - 20 g na 200 ml mleka

i wg tych proporcji daje

Ja kaszek i kleików nie robię więc nie podpowiem...
Przeżyłam dziś szok z rana- młody pospał ładnie nawet w nocy ale nad ranem jadł więc głodny nie bardzo był a mnie cycki pękały. Wzięłam laktator i ściągnęłam 180:szok: jakbym miała miejsce w pojemniczku to pewnie jeszcze ze 20 bym ściągnęła... Szok! Może jest nadzieja na odciąganie i zostawianie trochę pokarmu dla syna na dzień:blink: Ale mi rozhulał laktację mój dzieć:tak:

reklama
dziewczyny jak mam sprawdzić ile moja Kropka zjada skoro dziś dałam jej specjalnie z butelki więcej żeby nie zjadła wszystkiego a ona wciągnęła około 190 i dojadła z piersi :szok: nie chce mi się wierzyć że tyle zwykle zjada ani że mam takie ilości w cyckach :sorry2:

Do góry