reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

kobietki jako że ja początkująca w butelkowaniu to mam pytanie - ile jedzą/ile powinny jeść dzieciaczki na jedną porcję??? z piersi to jakoś nie widać :-D

reklama
no ja karmilam swoim dlugo ale teraz to juz mam mleka na jedno karmienie tylko,i odpuszczam powoli. wiec mlody glownie na mm.

a dzis go wazyla i ma 6670. po 4 kupach w ciagu 24 godzin :-) wiec pewnie by do 7kg dobil gdyby nie to :-D

Ja też mam coraz mniej mleka, ale lekarka powiedziała dzisiaj, że warto nawet te trochę dawać, więc nie odpuszczam. Wręcz przeciwnie - postanowiłam trochę powalczyć, może będzie leciało coś więcej... :sorry2:

I zapytałam o te kaszki - mała ładnie przybiera, więc nie ma takiej potrzeby :tak:

Josie i masz odpowiedz dlaczego wydaje Ci sie ze jest pulchniejszy :) ale i tak szczuplutki moj mial 7 kg dwa tygodnie temu :p a dopiero dzisiaj konczy 4 miechy

Maćku madra lekarka ze nie kazala dawac kaszek :) zacznijcie sobie spokojnie od dyni albo jabluszka albo marchewy do wyboru do koloru :)

moja też 120 wcina. I to max. Przeważnie ok 100. Ale kaszki. Bo mm juz praktycznie nie daje.

Ale dzis byłam u koleżanki - i karmiła swoją niunie kaszką Hipp ze słoiczka z biszpopcikiem. Od 4 msc. A ze zamierzałam od jutra gluten wprowadzac to wziełam łyżeczkę tej kaszki dla małej. Łyżeczkę chciała pożreć. Matce (czyli mła) nic nie pozostaje tylko kupić jutro kaszke na dobranoc hippa :)

Maćku madra lekarka ze nie kazala dawac kaszek :) zacznijcie sobie spokojnie od dyni albo jabluszka albo marchewy do wyboru do koloru :)
Tak właśnie - zaczęłyśmy od dyni, jutro pyrka, później jabłuszko i dopiero marchew, bo Zosia rzadko robi kupę i boję się trochę tej marchewki. A jak trzeba będzie to będę dawać z jabłuskiem :tak:

Aylin widziałam tą kaszkę :tak: a będziesz ją na noc podawać? i powiedz mi skoro nie podajesz mm to jakie są twoje posiłki, tak po kolei...
carla a twoja więcej nie chce czy nie dajesz?

reklama
ja wlasnie daje z jabluszkiem i jest ok :) dzisiaj byla kupa pomaranczowa z zielenia no i troche zoltego ... prawie tecza :D ja pojutrze daje dynie z ziemniaczkiem :D

Do góry