reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Monika jak już zaczęłaś to się nie poddawaj i systematycznie maluszek będzie się uczył nowego smaku :tak: a z tego co wiem to jak już się zacznie podawać to nie wolno robić przerw :sorry:

a czy ja się chwaliłam że Misia wczoraj zjadła z butelki mleko i soczek na deser :happy:

Nie chwaliłaś się. No to superowo:))))

reklama
Monika nic się nie stało, gluten można wprowadzać zarówno jak dzieć skończy 4 jak i 5 m-cy :tak: Ja po prostu chcę mu podawać tą kaszkę mannę nie w mleku, tylko w daniach ze słoiczka i dlatego jeszcze czekam, bo najpierw muszę młodego oswoić z jabłkiem i marchewką :blink:

dzis w nocy do wylania poszla butla udojonego mleka z kaszka, ksiezniczka miala foch i pogardzila moimi wypocinami. :angry:

rano pociumkala z lyzeczki troche kleiku, fakt robi teraz 1moze 2 kupy na dzien co mnie cieszy bo zaoszczedzam na pieluchach.

Tylko czemu ona taka do tych butelek pipa jedna

Mamina współczuję, wiem co to znaczy wydoić się i wylać mleko :sorry:
Co do butli - daj jej czas, w końcu musi się przyzwyczaić. A może w nocy nie była głodna? Czy z cycka zjadła?

Ostatnia edycja:
mamina a czemu myślisz że masz za mało? rozumiem cię z tą butelką i teraz tak sobie myślę odnośnie tego co mi radziłaś i może twoja Niunia po prostu kojarzy butelkę jako coś złego :sorry: może potrenujcie nie na mleku a na soczku

u nas dziś dwie sesje butelkowe zaliczone - ja dałam mleczko a mężuś soczek :happy: to był jego pierwszy raz :-D

O kurcze mowicie ze kaszka tak tuczy? Ja daje 2 miarki kleiku do karmienia o 19 i o 23, nie pomyslalam z moge go utuczyc! A w sumie to zawsze byl chudy a teraz robi sie grubasek o_O

W takim razie jutro zobaczę jak mała przybiera i spytam lekarki.

A teraz kolejne pytanko: przez ile dni dawałyście nową rzecz?

Maćku - najlepiej wprowadzać jedna nową rzecz przez kilka dni, ale nie mniej niż 4 - dawałam Kubie nowe słoiczki, przez 3 dni było OK, po 4 dostał uczulenia.

reklama
Josie dwie miarki to malutko :) dajesz cos wiecej niz swoje mleko ?? bo jesli np dajesz wiecej mm to moze tez wlasnie robic sie pulchniejszy :) ale takie dzieci tez sa fajne :p

Maćku ja dawalam przez 6 dni ale dlatego ze mlody mial skonczone dopiero 3 miechy no i sloiczek dzielilam na trzy porcje wiec tak wychodzilo ale teraz plan jest 4 dniowy a jakby cos sie dzialo to bedzie znowu 6 dniowy

Do góry