reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety maluszków

reklama
z orkiszem nie pomogę :sorry2:
carla dlatego lepiej co kilka dni podawać coś nowego bo jak wystąpi jakaś reakcja alergiczna to nie będziesz miała pojęcia po czym :tak:
Na szczęście takowej brak póki co...i lepiej by tak zostało ;)

Iwon - zawiera.

Carla - wysypki, buli brzuszka, kupy nie takiej jak trzeba czyli ze śluzem, zielonej wodnistej itd
Ciiiiii...oby nic nie było...

No właśnie :dry: Carla nie boisz się, że za wcześnie na kaszkę z glutenem? Ile jej podajesz na te 60 ml?
Na 60ml mleka podaję łyżkę kaszki...czyli tak jak na instrukcji...
Carla Iwon ma rację. Ja nie zwróciłam uwagi. Przy ekspozycji na gluten przez pierwsze 2 miesiące podaje się 2-3 g jedynie. Dopiero po pelnych 2 misiącach mozna z glutenem szaleć. A jakie moga byc skutki uboczne przedawkowania??

To ja chyba nie przedawkowałam...od 4 dni je raz dziennie łyżkę kaszki glutenowej...a no dobra i od godziny ssie piętkę od chleba...
Po co cholera robią te wszystkie produkty po 4 miesiącu skoro strach je podawać :/

Carla Iwon ma rację. Ja nie zwróciłam uwagi. Przy ekspozycji na gluten przez pierwsze 2 miesiące podaje się 2-3 g jedynie. Dopiero po pelnych 2 misiącach mozna z glutenem szaleć. A jakie moga byc skutki uboczne przedawkowania??

mi polozna mowila ze gluten nie predzej niz w 6mcu nie trzeba dziecka obciazac powolutku samo dojrzeje, to samo z jajkami.

ale ale

moja mala wczoraj wypila dwie butle hurrrraaaa dwie!!!!!!!!!
moze to koniec kryzysu butlowego

no i dodalam jej kleiku do butli nocnej poltorej lyzki stolowej na 100ml mleka, wydudnila na snie i obudzila sie dopiero o 5ej rano----happy days normalnie baby. Wiecie co to dla mnie oznacza, ze jak bedzie pila wiecej kleiku na noc to jest szansa ze ja mamina bede spala cale noce :-):tak:;-):-D:-p

dzis rano na sniadanie dostala papke z lyzki kleiku i mojego mleka.

Co zauwazylam to od kiedy je odrobine kleiku to robi kupy znacznie rzadziej czyli nie np 5razy a tylko 2 :))))

Mamina, super że się udało z butlami:))
A jaki kleik dajesz? Bo ryżowy działa zapierająco na kupki ( mogą być bardziej gęste, ale rzadziej może robić) natomiast kukurydziany rozluźniająco ( polecany przy zaparciach).

Teraz to się zestresowałam...aż zaczęłam czytać...

Załączniki

• img051.jpg
    img051.jpg
    69,6 KB · Wyświetleń: 53
mamina gratuluję sukcesów!
carla oczywiście że wszystkie mamy nadzieję że u naszych dzieciaczków żadna reakcja alergiczna nie wystąpi :tak: ciężko przeczytać ten link który wrzuciłaś ale widzę że jest mniej więcej taki jak wszystkie tego typu więc sama rozumiesz że nikt nie chce cię krytykować czy pouczać a po prostu takie są zalecenia

No ja też chyba powoli zacznę odchodzić od kaszek. Owszem fajnie jak mały łyżeczką ją wcina, widok rewelacyjny, ale nie chcę go utuczyć Dlatego powróciłam do porannej butli z mlekiem, ale już mu nie wystarcza na 4 godziny 200ml i wtedy chwilę po 11 daję zupkę a 12:15 kolejna porcja mleka.
Zostawiam jedynie kleik do mleka do wieczornego karmienia, bo w nocy nie je, więc niech na kolację będzie coś konkretniejszego. Tym bardziej, że on i tak tylko 4 razy wcina.

mamina gratuluję sukcesów!
carla oczywiście że wszystkie mamy nadzieję że u naszych dzieciaczków żadna reakcja alergiczna nie wystąpi :tak: ciężko przeczytać ten link który wrzuciłaś ale widzę że jest mniej więcej taki jak wszystkie tego typu więc sama rozumiesz że nikt nie chce cię krytykować czy pouczać a po prostu takie są zalecenia

Wiem, wiem...i odbieram to jako cenne rady a nie krytykę...i za wszystkie dziękuję :)

reklama
jak wyglada alergia na gluten?
Julek ma od jakiegos czasu w zgieciach łokci plamy takie "sliskie" i nie wiem czy to łzs czy mleko czy gluten...:shocked2:

Do góry