reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Milupa pure baby rice 5030386003109_2.JPG
Ingredients
Rice Flour
Thiamin (Vitamin B1) czyli tylko maka ryzowa

to z innej firmy ma taki sam sklad

5000378999147_1.JPG
...albo tak jak mowilam kup polski odpowiednik.

Nie ma smaku zadnego jedynie zageszcza mleko. Dalam malej lyzke wczoraj na 120ml mojego mleka ....wypila 25ml jak na zlosc reszta poszla do zlewu. Dzis ponawiam probe, to dziecko nie chce butli i jest tak uparta ze ja juz nie wiem co robic. Jeszcze w ciagu dnia wypije ale wieczorem chce cyca i koniec. Jak tylko skoczy 4miesiace to daje jej marchew i ziemniaki. Ps a bylas juz na tym szczepieniu co sie robi jak dziecko ma 4miesiace?

Załączniki

• 5000378999147_2.JPG
    5000378999147_2.JPG
    10,1 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
reklama
Milupa pure baby rice Zobacz załącznik 508899
Ingredients
Rice Flour
Thiamin (Vitamin B1) czyli tylko maka ryzowa

to z innej firmy ma taki sam sklad

5000378999147_1.JPG
...albo tak jak mowilam kup polski odpowiednik.

Nie ma smaku zadnego jedynie zageszcza mleko. Dalam malej lyzke wczoraj na 120ml mojego mleka ....wypila 25ml jak na zlosc reszta poszla do zlewu. Dzis ponawiam probe, to dziecko nie chce butli i jest tak uparta ze ja juz nie wiem co robic. Jeszcze w ciagu dnia wypije ale wieczorem chce cyca i koniec. Jak tylko skoczy 4miesiace to daje jej marchew i ziemniaki. Ps a bylas juz na tym szczepieniu co sie robi jak dziecko ma 4miesiace?

no to ja to mam tylko organic baby rice, sklad ten sam.
a na szczepieniu nie bylam, bo pierwsze robilam dopiero w 3 miwsiacu bo bylismy miesiac w polsce wiec teraz ide w piatym na druga dawke.

Tak Szymkowi coś tam na buzi w pewnym momencie wyskoczyło, ale to było z samego rana, a dopiero po południu podałam pierwszy raz staly posiłek - samą dynię, przeze mnie gotowaną, więc niemożliwe aby od tego.
Ja obstawiam swój krem tonujący BB. Teraz jak się posmaruję to go nie przytulam do buzi, a jak wracam z miasta to od razu łazienka i mycie twarzy, a potem krem hipp - ten sam co małemu kupiłam.
Małemu natomiast cały czas stosuję krem Cutibaza i ewidentnie ta wysypka się zmniejszyła. Zdarza się że trochę robi się czerwona jak na dworzu w wózku słońce świeci mu na buzię czego nie jestem w stanie uniknąc niestety. Ale jest lepiej znacznie. Reszta kosmetyków (żel do ciała, oliwka, krem do pupy) mamy tylko z hippa.

dziewczyny sukces!!! Misia wypiła dziś 80 ml z butelki :happy: oczywiście najpierw było szaleństwo ale jak tatuś zaczął robić fikołki na podłodze to się uspokoiła i się udało! ależ się cieszę, teraz będziemy ćwiczyć codziennie żeby móc wypić wieczorem kleik no i wreszcie sprawdzę ile Misia zjada :tak:

Mój wczoraj dostał kompot z jabłek ugotowany specjalnie dla niego i zachowywał się jakbym mu truciznę podawała:dry: Koleżanka mi powiedziała, że może za mało słodki no i rzeczywiście- zagotowałam raz jeszcze dodalam cukru i spasowało bardziej... :confused:
Potem dostał trochę jabłek ugotowanych przeze mnie i wieczorkiem miałam pięknego kupsztala:tak:

Kasia natka już się kapnełam o co cho... te jabłka były po prostu kwaskowe i mu nie pasiło, a madra matka nie sprobowala wczesniej by sprawdzic...

Odżyłam...dzień drugi...18.30 kaszka bezmleczna Holle orkiszowa 60 ml...łyżeczką :) (chyba nagram filmik)...kąpiel...mleko 120 ml...lulu...iiiiii? TYLKO DWA KARMIENIA NOCNE!!!! Północ i 3 ;D Jestem wyspana!!!
Zapominałam dodać...dzień pierwszy była marchewka w ciągu dnia...wczoraj...dynia (ale Tyla pogardziła)...i dziś jabłko z marchewką :)

reklama
Do góry