Czyżby tylko moje dziecko jadło 4 posiłki? Co 4 godziny bo jak cześciej podasz to ulewa i nie zje wszystkiego, nie ma mowy. Czy to źle? Może powinnam to zmienić? A z drugiej strony to wygodne jest bo mam 4 godziny luzu pomiędzy posiłkami i wyedy mogę wyjść i się nie martwić o zabieranie mleka ze sobą.
reklama
Czyżby tylko moje dziecko jadło 4 posiłki? Co 4 godziny bo jak cześciej podasz to ulewa i nie zje wszystkiego, nie ma mowy. Czy to źle? Może powinnam to zmienić? A z drugiej strony to wygodne jest bo mam 4 godziny luzu pomiędzy posiłkami i wyedy mogę wyjść i się nie martwić o zabieranie mleka ze sobą.
Ja bym nie powiedziała, że to źle- dziecko sobie krzywdy nie zrobi, jeśli taką ma potrzebe to dla Ciebie nawet lepiej - o ile będzie prawidłowo rósł i przybierał to tylko korzystaj
Pamka_
Dumna mama Króla Juliana
Pamka a jak teraz wygląda Wasz jadłospis? Ile razy dajesz mleczko, a kiedy inne posiłki/jakie?
Szczerze mówiąc to nasz jadłospis nie wygląda bo młody mi się jak na złość poprzestawiał. Wcześniej było tak: 5:30 Cyc, 8-8:30 Cyc 11:00 słoiczek i cyc tzn pół słoiczka bo nie mam serca mu dawać po 3 łyżeczki tylko, bo jemu i tak wszystko smakuje a alergii nie zanotowałam, potem do wieczora co 2,5- 3 h cyc. Muszę go od przyszłego tyg. uczyć, że jemy o 5:00, 7:30 Cycka 10:00, 13:00- jakieś normalne jedzonko 16:00, 18:30 Cycek
Słoiczki już przeszliśmy chyba wszystkie warzywka i zupki dostępne z Hipp, Gerber i Bobovita po 4 mies- oprócz brokuła (mam ale jakoś nie mogę się zdecydować), z deserków jabłuszka i marchew z jabłkiem, no i teraz wkraczamy w fazę zupek z mięskiem czyli 5 mies + Kaszkę dawałam raz malinową na moim mleku, ale Julek rzadko robi kupy i boję się dodatkowego zatwardzenia i podchodzę do tematu kaszek jak pies do jeża- chciałabym ale się boję
Wiecie co, dziś od rana kupka Gabi była pomarańczowa, no ale to po wczorajszej marchewce, ale teraz ją przewijałam i miała troszkę kupki i była zielonkawa z małą ilością śluzu... Może ja powinnam poczekać jednak z tą marchewką. Już sama nie wiem. Czasem jej się zdarzały takie niewielkie ilości zielonej kupki, ale to pewnie przez coś co ja zjadłam,ale teraz nie wiem czy to nie po tej marchwi. Ehh...już sama nie wiem co i jak:-)
Muńka ja zaczęłam Julkowi podawać jedzonko to na początku kupka była śluzowata i taka jest ok, nie może być kupa ze śluzem bo to oznaka nietolerancji.
december
Fanka BB :)
Jak ja bym chciała, żeby mój już wszedł na te 150....mój to 120 i to nie do końca. A przesypia Ci Boro noce?
śpi jak zabity od 20:30 do 8 rano
Kasienka_ je średnio co 2.5 - 3 h, z nocną przerwą. Można przyjąć, że 6 razy na dobę tankuje
Ostatnia edycja:
kasia.natka
w salonie Apart :-)Już wcześniej miałam pytać - gdzie pracujesz?
dziewczyny pomóżcie - jak mam nauczyć moją kropkę jeść z butelki??? próbowałam dziś podać jej moje mleko i totalna porażka! tylko płacz, krzyk i wyrywanie :-(
dziewczyny nie polecam brokulow z babydream. nie wiem jak ich inne sloiczki ale dzis probowalismy brokuly, i sa bardzo geste, konsystencja prawie jak galaretka, i po raz pierwszy maly plul i nie chcial jesc. a nawet szpinak z hippa zjadal ze smakiem. a no i pojemnosc za duza jak na dziecko po 4 miesiacu
a moj je srednio co 3h, 6x na dobe, po 120-150. chcialabym zeby jadl rzadziej ale nie moze sie przekonac
a moj je srednio co 3h, 6x na dobe, po 120-150. chcialabym zeby jadl rzadziej ale nie moze sie przekonac
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Kasia.natka aż się boję coś Ci podpowiadać, bo chyba jakoś ostatnio do Ciebie nie trafiam
Ale co mi tam - myślę, że nie ma żadnej metody oprócz regularnych prób. My też na początku przechodziliśmy dokładnie to samo. I ja codziennie próbowałam, próbowałam, aż w końcu młody załapał. Zawsze też mu troszkę tego mleka z butelki "wpuszczałam" do buzi, żeby wiedział, że to też jest jedzenie a nie jakaś kara
Ale co mi tam - myślę, że nie ma żadnej metody oprócz regularnych prób. My też na początku przechodziliśmy dokładnie to samo. I ja codziennie próbowałam, próbowałam, aż w końcu młody załapał. Zawsze też mu troszkę tego mleka z butelki "wpuszczałam" do buzi, żeby wiedział, że to też jest jedzenie a nie jakaś kara
Kasienka_
December widocznie bedzie potrzebowal wiecej albo bardziej tresciwsze moze kaszka ? bo moj wcina 200 mleka a kaszki raptem 140 bo bardziej sycaca
Josie dzieki za info z tymi sloiczkami ja mialam plan kupic ale w koncu pojechalismy do carefoura i zaopatrzylismy sie w bobovite na promocji
Mlodaka jak tak potrzebuje to ja bym nie zmieniala, mojemu bym wywalila jedno jedzenie ale nie da rady na wieczor jest bardziej glodny i kropka a wtedy mniej ulewa niz jak ma przerwy 5 i 4 godziny bo przy takich przerwach ulewa nawet i po dwoch godzinach :|
Josie dzieki za info z tymi sloiczkami ja mialam plan kupic ale w koncu pojechalismy do carefoura i zaopatrzylismy sie w bobovite na promocji
Mlodaka jak tak potrzebuje to ja bym nie zmieniala, mojemu bym wywalila jedno jedzenie ale nie da rady na wieczor jest bardziej glodny i kropka a wtedy mniej ulewa niz jak ma przerwy 5 i 4 godziny bo przy takich przerwach ulewa nawet i po dwoch godzinach :|
Monika20078
Kasia.natka może spróbuj podać mleko kubeczkiem niekapkiem. One są od 4 m-ca. Tylko kaszki nim nie podasz. Kaszkę wtedy możesz podawać łyżeczką.
reklama
Kasia.natka aż się boję coś Ci podpowiadać, bo chyba jakoś ostatnio do Ciebie nie trafiam
tak tak, próbować i próbować. Moja siorka walczyła ze swoim synkiem dość długo zanim pokochał butlę.