reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Wiecie co, dziś od rana kupka Gabi była pomarańczowa, no ale to po wczorajszej marchewce, ale teraz ją przewijałam i miała troszkę kupki i była zielonkawa z małą ilością śluzu... Może ja powinnam poczekać jednak z tą marchewką. Już sama nie wiem. Czasem jej się zdarzały takie niewielkie ilości zielonej kupki, ale to pewnie przez coś co ja zjadłam,ale teraz nie wiem czy to nie po tej marchwi. Ehh...już sama nie wiem co i jak:-)

reklama
Aylin, ja tylko dwa razy podałam kleik i raz (wczoraj) kaszkę. Może faktycznie powinnam być bardziej cierpliwa... mój Kornel po kleiku o 23.30 spał ładnie do rana, ale może też początki były trudne, a ja po prostu tego nie pamiętam? :sorry:

Właśnie podałam małemu troszkę marchewki :-p Chyba mu smakowało, bo słodko otwierał buźkę i uśmiechał się ;) Jutro powtórka, tym razem podam mu z 6 łyżeczek.

Aaa i dzięki za info w sprawie kaszki, może faktycznie te 3 łyżki to za mało (w dodatku daję raczej płaskie). Ale i tak ta kaszka wydaje mi się bardzo gęsta :eek:

Ja ostatnio dalam małemu jabłkową, dostałam jakąś saszetke promocyjną i małemu bardzo smakowała, teraz daję mu koperkową bo mi jeszcze została i nie chce jej pić :-D Chyba musze kupić mu jabłkową i jakieś inne po 4miesiacu, bo te po urodzeniu to już mu nie smakuja

Dziewczyny jakie herbatki podajecie swoim maluszkom do picia ?? bo ja już nie wiem co mam mojej dawać nic nie chce mi pić :-(

Wcześniej podawałam samą wodę i pił ją chętnie (kiedy to było.....) poźniej zastrajkował i nic nie pije. Dlatego tak bardzo się ucieszyłam jak wypił dzisiaj te 20ml. Była to herbatka ziołowa Hipp, niesłodzona.

kurcze troszkę wam zazdroszczę że tak fajnie godzinowo pracujecie bo ja to mam nadzieję karmić piersią rano i ...tyle :-( bo nawet jak godzinę wcześniej to skończę o 20 (nie licząc grudnia) więc mm mnie nie ominie choć mam sporo zamrożonego swojego
Już wcześniej miałam pytać - gdzie pracujesz?

moj pije wode ale moze skoro idzie mu tak ciezko to picie to soczku jblkowego i rozrzedzic woda bo herbatki to sama glukoza i minimalna zawartosc ziolek albo tego jablka a takto jabluszko zdrowe pomagaace na wyproznienia :)

Ja właśnie zamierzam małej kompotu z jabłek nagotować, ale nie wiem jak esencjonalny powinien być ten kompot... Tak żeby mi smakował, czy bardziej lurowaty?

reklama
Do góry