reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Iwon, niestety. U nas jest alergia genetyczna bo mąż jest uczulony na białko krowie i jaja, Marcel też a jak byłam z Gracjanem u alergologa to mi powiedział, że u niego jest silniejsza niż u starszego i chyba bez leków antyhistaminowych się nie obędzie. No i mam karmić jak najdłużej. Do tego drakońska dieta.... Jak narazie dostawał wysypki po mleku, jajach, płatkach kukurydzianych, pomidorze, ogórku, cynamonie i owsiance.

reklama
Iwon, niestety. U nas jest alergia genetyczna bo mąż jest uczulony na białko krowie i jaja, Marcel też a jak byłam z Gracjanem u alergologa to mi powiedział, że u niego jest silniejsza niż u starszego i chyba bez leków antyhistaminowych się nie obędzie. No i mam karmić jak najdłużej. Do tego drakońska dieta.... Jak narazie dostawał wysypki po mleku, jajach, płatkach kukurydzianych, pomidorze, ogórku, cynamonie i owsiance.
ale owsiankę na wodzie robiłaś?? kurcze płatki kukurydziane i owsiane niezbyt uczulające, a jednak...

a u mnie też dziwnie, bo młody ma najprawdopodobniej alergię na zielony groszek :baffled:

Zaza, na wodzie, na wodzie. Do tego miał maść na bazie owsa i ciągle buzia była czerwona i szorstka. Jak odstawiłam owsiankę i maśc to przeszło. A na kukurydzę Marcel też był uczulony, więc się zbytnio nie zdziwiłam.

A jak u Sergiuszka się objawia uczulenie?

Iwon ja podaję kleik ryżowy lub kaszkę ryżową bobovity. Na 180ml wody+6 miarek mleka+4 miarki kaszki lub kleiku właśnie. Zwykłym smoczkiem nie szło bo tam te dziurki za małe i zaczęłam stosować trójprzepływowy na II (i jest rewelacyjny jak dla mnie, już nawet bez kaszki też pije z niego tyle że ustawiam na I).

Dzięki młodak, teraz jeszcze tylko powiedz mi, o co chodzi z tym trójprzepływowym? :sorry2: Z jakiej firmy, gdzie go można dostać? Mam go kupić razem z butelką?

Iwon ja nie podaje na noc tylko jako przedostatni posilek bo mlodemu po takiej kaszce bylo za ciezko i nie mogl zasnac, a dawalam 180ml mleka i rozrobione 4 miarki kleiku kukurydzianego, dawalismy smoczkiem 2 browna, jaka masz butelke ?? z waskim czy szerokim smoczkiem ?? jesli waski to trojprzeplywowy jest z canpolu tylko w rosmanie mozna kupic , a szerokie to rozne sa

Niespodzianka
i jak sie sprawy z kupkami maja?? dajesz dalej ziemniaczka z dynia czy juz nie ??

Mlodak zazdroszcze mozliwosci gotowania, ja nie mam skad brac takich produktow pewnych

a dzisiaj mlody doslownie pochlanal dzisiejsza kaszke z bananami... coraz lepiej mu to wychodzi z lyzeczki :) zaczal juz otwierac buziola i nie wypluwac polowy tylko polykac ... a jak polyka to tak smisznie slychac jakby wielka gule przelykal :D zjadl 100ml w ciagu 5 minut :D a potem popil zwyklym mleczkiem... ale nie wypil calej 100 tylko ze 40 chyba go ta kaszka tak zapchala :D

ogolnie nie jest jakos wybredny, poczatkowo slabo mu szlo ale to kwestia wprawy widac ... ale lubi banany tak jak i rodzice :D

Iwon - widziała ze na mm pytałas o smoczek trójprzepływowy - większośc form ma takie. Ja mam z LOVI, TT tez chyba taki ma i AVENT raczej na pewno. Nie musisz nowej butelki kupować. Smoczek ma po prostu 3 ustawienia - w zalezności jaki chcesz przepływ tak butelke ustawiasz.

Monia współczuję alergii :no: Wiem, że to uciążliwe, mój starszak wprawdzie nie ma pokarmowej, ale za to jest uczulony na kurz, pleśń i rośliny - bierze leki.

Aylin a powiedz kochana, bo Ty już chyba najbardziej doświadczona z mamuś UU jesteś - czy jak podajesz małej ten "obiadek" to potem jeszcze pierś czy zastąpiłaś po prostu tym obiadkiem jedno karmienie piersią? A może pierś podajesz, ale po godzinie czy jakoś tak?
I piszesz też o wieczornej kaszce - jaką dajesz, ile, łyżeczką czy z butelki, jeśli z butelki to z jakiej i z jakiego smoczka. A tak w ogóle, to napisz jak wygląda teraz Wasz "jadłospis" - z podaniem ilości, godzinami karmień itp.
Ufff :sorry2:

edek: widzę, że czytasz w moich myślach, hehe, bo właśnie Cię też spytałam o ten smoczek - ale napisz jakiego ustawienia używasz do tej kaszki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry