reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Dzieki za rady,znalazłam ze dla skazowcow jest np rama olivio zamiast masła ale tez ponoc prawdziwe masło moze byc bo sa w nim sladowe ilosci białka a wiecej dobrego tłuszczu.

Powiedzcie mi jeszcze czy te wedliny to jakies specjalne kupujecie?bo jak zerknełam na skład np kabanosow to sie przeraziłam:/

reklama
zrobilam z calego jajka. zoltko dodaje do obiadku i Bartus zjada bez problemu. w skladzie niektorych obiadkow sloiczkowych po 9 m.z. jest bialko jaja kurzego..

a u nas ciag dlaszy historii nieszczesnego sniadania. pojawila sie kupka, ktora spowodowala mega odparzenie - nigdy wczesniej nie mielismy z tym do czynienia - oraz paskudna wysypke na pupie i w okolicach.. masakra.. jestem przerazona.. a przeciez zjadl tylko kilka kesow chleba graham z cienka warstwa masla i odrobina bielucha oraz "skrawek" jajecznicy zrobionej na kropli oliwy..

U nas jajeczniczka robiona jest już od dawna z całego jaja i nie ma po niej żadnych sensacji, wcina az mu się uszy trzęsą. Tak samo jest na widok kanapy z masełkiem.

Pabelko - co kraj, to obyczaj;-), tak mi radzila moja pediatra, to i sie nie spiesze jakos z tym bialkiem. Dajesz juz Gabi cale jajo?
Jeszcze nie dałam. 11m.ż. Gabrysia zaczeła w poniedziałek. Ze względu na żłobek, nowości możemy wprowadzać tylko w weekendy. Jak wróciłam wczoraj wieczorem ze szkolenia to się okazało, ze eMek kupił jajka klasy 3 (wiadomo, najtańsze :sorry2:), a takie to nawet ja niechętnie jem..
Ja raczej jestem z tych mam niezbyt "pędzących" z dietą maluszka, więc jak dotrę jutro do sklepu to może spróbujemy a jak nie, to jeszcze trochę poczekamy ;-) Choć, z drugiej strony, nie mogę wykluczyć, że w żłobku to już z piec tysięcy razy dostała całe jajko..

Scarletka, a czy moglabys napisac jak robisz te jajeczniczke ? moze to glupia prosba, ale skoro tak smakuje Twojemu Maluszkowi to byc moze podpasuje tez i naszemu.. smazysz czy robisz na parze ? przyprawiasz ? z gory dziekuje :)

reklama
Katjusza moze rzeczywiscie ten graham mu nie podszedl.. a jesli chodzi o gluten to od wielu tygodni Bartek je kaszki wielozbozowe wiec nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moze pojawic sie problem na tym polu.. dzieki za sugestie !

Do góry