reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

I jeden słoiczek domowej zupki jarzynowej zjedzony;-) Do tego dziś podałam ziemniaczka z masełkiem+potartego buraczka. Ania wniebowzięta!:-)

reklama
budyn - rewelacja ! polalam musem jablkowo - jagodowym - cala micha pochlonieta.
w sprawie reorganizacji menu postanowilam:
7:30/8:00 - mleko + kaszka po staremu
10:30 - kaszka manny (bez zmian) - drzemka
14:00 - obiadek
17:00 - budyn/kisiel/owoce/jogurty/twarozek z owocami itp.
19:30 - mleko + kaszka na noc.
ok. 16:00 - w razie ew. problemow z zasnieciem - 60/90 ml mleka z odrobina kaszki (wczesniej bylo regularnie 180 ml). w ten sposob jeden posilek mleczny zostaje wyeliminowany. Bartus duzo pije, wcina chrupki, skubnie cos od nas i - mam nadzieje - przestawi sie bez buntu na nowy "rozklad dnia". z czasem kaszke manny zastapie zupka jako pierwszym daniem, a po drzemce bedzie dostawal danie drugie. dzisiaj sie udalo, wiec jestem dobrej mysli !
gniesia007, powodzenia !

Dzisiaj pierwszy raz zrobiłam i dałam Jaśkowi kisiel z Bobofruta. No rewelacja. Sama bym na to nie wpadła:-)
Jaśkowi bardzo zasmakował szkoda że wcześniej nie trafiłam na ten przepis!

Dziewczyny mam pytanie odnośnie mleka mm. Jakiś czas temu zauważyłam w Rossmannie mleko mm firmy Babydream. Jego cena jest znakomita bo kosztuje ok 15 zł, a mleka w środku jest 800g. Czy któraś testowała, albo używa tego mleka? Poszperałam troszkę po necie i ma bardzo pozytywne komentarze, ale zastanawiam się jakie wy macie zdanie na ten temat. Z tego co wiem, to skład ma podobny do Bebika, a produkowane jest przez Humanne. Ponoć jest identyczne składnikowo jak Humanna będąca na rynku.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie mleka mm. Jakiś czas temu zauważyłam w Rossmannie mleko mm firmy Babydream. Jego cena jest znakomita bo kosztuje ok 15 zł, a mleka w środku jest 800g. Czy któraś testowała, albo używa tego mleka? Poszperałam troszkę po necie i ma bardzo pozytywne komentarze, ale zastanawiam się jakie wy macie zdanie na ten temat. Z tego co wiem, to skład ma podobny do Bebika, a produkowane jest przez Humanne. Ponoć jest identyczne składnikowo jak Humanna będąca na rynku.

niestety nic nie wiem na temat tego mleczka:zawstydzona/y:

mleka od nich nie znam ale cała reszta jest ok,wiec mysle ze warto sprobowac i sprawdzic efekty;)

No właśnie ja też nie znam tego mleka, ale również jestem zadowolona z całej reszty produktów. Tak się zastanawiam czy być wierna i kolejne dziecko wychowywać na Bebiko, czy jednak spróbować.
Kiedyś pytałam pediatrę, co sądzi o słoiczkowym jedzeniu, kaszkach i mleku,co jest najlepsze, to odpowiedziała mi, że wszystko co jest na naszym rynku musi spełniać pewne standardy i cokolwiek jest w sklepach, jest odpowiednie i bezpieczne dla niemowląt.

No właśnie ja też nie znam tego mleka, ale również jestem zadowolona z całej reszty produktów. Tak się zastanawiam czy być wierna i kolejne dziecko wychowywać na Bebiko, czy jednak spróbować.
Kiedyś pytałam pediatrę, co sądzi o słoiczkowym jedzeniu, kaszkach i mleku,co jest najlepsze, to odpowiedziała mi, że wszystko co jest na naszym rynku musi spełniać pewne standardy i cokolwiek jest w sklepach, jest odpowiednie i bezpieczne dla niemowląt.

To spróbuj i zdawaj nam relacje:-);-)

na razie tylko oglądam i myślę, bo ciągle jesteśmy na cycu, a w pogotowiu czeka jednak Bebiko, bo bałam się ryzykować:zawstydzona/y: ale pudełko kiedyś się przecież skończy;-)

reklama
Scarlet- ja jak byłam teraz w polsce to kupiłam młodemu to mleko normanie pije (bebiko) ale ze nam zabrakło a bebika 2 nigdzie po świetach dostac nie mogłam to kupiłam to i powiem ci ze młody pił normalnie wiec chyba niczym oprócz ceny sie nie różni....

Do góry