reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
wprowadzenie jajeczniczki i chleba z maslem okazalo sie totalnym niewypalem.. plul na wszystkie strony, odwracal glowe, plakal, odpychal moje rece.. chcialam wiec podac tradycyjnie kaszke na mm ale juz byl tak rozdrazniony, ze nawet mleczka nie ruszyl, w efekcie czego jestesmy dzisiaj bez sniadania.. na domiar zlego juz w trakcie jedzenia - proby jedzenia - podraznil sobie skore ktoryms skladnikiem posilku i mial zaczerwienienia prawie na calej buzce.. wymylam twarz, raczki, posmarowalam mascia i nie ma po tym sladu ale malego chyba zmeczyla cala ta sytuacja bo zasnal, chociaz pora drzemki przypada na 10:30.. tak sie zapalilam do wprowadzania nowych, smacznych rzeczy.. a tu lipa ! jutro sprobuje jeden mleczny posilek zastapic sokiem przecierowym. owoce uwielbia, wiec jestem dobrej mysli. milego dnia

haha - a u mnie na odwrót - kroma z masełkiem i szyneczką była taka pycha, że zanim połykała jeden kawałek już kazała sobie ładować kolejny!! w końcu skończyło się to niestety tym, że nie połknąwszy jednego wepchnęła sobie drugi i wyrzygała oba :-D ale zaraz po tym z uśmiechem czekała na kolejny :eek::-)

no niezle ;) a chlebek kroisz na kawaleczki czy sama sobie trzyma w raczce ? jak my jemy pieczywo to Maly zawsze stoi obok i "zebra", jedzac razem z nami, gryzie wtedy kromeczke samodzielnie lub dostaje male kawalki do buzki; jednak gdy staralam sie zrobic z chlebka i dodatkow posilek sam w sobie - nic z tego nie wyszlo.. no nic, zmienie koncepcje i zorganizujemy to w troszke inny sposob, moze uda sie Go podejsc :)

Ola80 też tak myślę, byliśmy u dermatolog i to ona nam właśnie powiedziała o AZS. Idziemy do pediatry we wtorek, zobaczymy co ona nam powie. Ale ja już mówiłam jej na poprzedniej wizycie o AZS. a ona mi nic nie mówiła...
ewkasp u nas było tak samo z jajecznicą, od tamtej pory nie daję jej małemu. Emek jadł, a mały żebrał od niego dał mu dosłownie troszeczkę na widelcu i w około ust miał normalnie jak poparzone, wymyłam go wysmarowałam kremikiem i zaczęło z znikać, po 30 minutach nie było śladu. Nie mam pojęcia o co w tym chodziło, ale nie odważyłam się spróbować jeszcze... Może o to że to było smażone??

narazie posmarowałam masełkiem, nałożyłam szyneczkę, odkroiłam skórkę, pocięłam na małe kawałeczki i włożyłam do jej miseczki

(ale szczegółowo napisałam) :-p

Dziewczyny - jajecznice dla Maluszkow robicie z calych jajek czy tylko z zoltek? Bialko kurze bardzo silnie uczula i do roku a nawet dluzej nie jest wskazane dawanie dziecku bialka. Ja smaze Jasiowi jajko sadzone "na twardo" i wyciagam mu tylko zoltko do zjedzenia. Bez wielkiego zachwytu, ale zjada bez problemu.

reklama
Asco, w Polsce jest zalecenie, żeby całe jajko podać dziecku pierwszy raz w 11m.ż. Przynajmniej mi tak wpisali w książeczce zdrowia Gaby przy okazji ostatniego szczepienia.

Do góry