reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Dzieki za rady,znalazłam ze dla skazowcow jest np rama olivio zamiast masła ale tez ponoc prawdziwe masło moze byc bo sa w nim sladowe ilosci białka a wiecej dobrego tłuszczu.

Powiedzcie mi jeszcze czy te wedliny to jakies specjalne kupujecie?bo jak zerknełam na skład np kabanosow to sie przeraziłam:/

reklama
zrobilam z calego jajka. zoltko dodaje do obiadku i Bartus zjada bez problemu. w skladzie niektorych obiadkow sloiczkowych po 9 m.z. jest bialko jaja kurzego..

a u nas ciag dlaszy historii nieszczesnego sniadania. pojawila sie kupka, ktora spowodowala mega odparzenie - nigdy wczesniej nie mielismy z tym do czynienia - oraz paskudna wysypke na pupie i w okolicach.. masakra.. jestem przerazona.. a przeciez zjadl tylko kilka kesow chleba graham z cienka warstwa masla i odrobina bielucha oraz "skrawek" jajecznicy zrobionej na kropli oliwy..

U nas jajeczniczka robiona jest już od dawna z całego jaja i nie ma po niej żadnych sensacji, wcina az mu się uszy trzęsą. Tak samo jest na widok kanapy z masełkiem.

Pabelko - co kraj, to obyczaj;-), tak mi radzila moja pediatra, to i sie nie spiesze jakos z tym bialkiem. Dajesz juz Gabi cale jajo?
Jeszcze nie dałam. 11m.ż. Gabrysia zaczeła w poniedziałek. Ze względu na żłobek, nowości możemy wprowadzać tylko w weekendy. Jak wróciłam wczoraj wieczorem ze szkolenia to się okazało, ze eMek kupił jajka klasy 3 (wiadomo, najtańsze :sorry2:), a takie to nawet ja niechętnie jem..
Ja raczej jestem z tych mam niezbyt "pędzących" z dietą maluszka, więc jak dotrę jutro do sklepu to może spróbujemy a jak nie, to jeszcze trochę poczekamy ;-) Choć, z drugiej strony, nie mogę wykluczyć, że w żłobku to już z piec tysięcy razy dostała całe jajko..

Scarletka, a czy moglabys napisac jak robisz te jajeczniczke ? moze to glupia prosba, ale skoro tak smakuje Twojemu Maluszkowi to byc moze podpasuje tez i naszemu.. smazysz czy robisz na parze ? przyprawiasz ? z gory dziekuje :)

reklama
Katjusza moze rzeczywiscie ten graham mu nie podszedl.. a jesli chodzi o gluten to od wielu tygodni Bartek je kaszki wielozbozowe wiec nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moze pojawic sie problem na tym polu.. dzieki za sugestie !

Do góry