reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Koncia - ja też podaję tą co Scarletka pokazała wieczorem do połowy słoiczka owoców. Jest jeszcze druga bezmleczna z bobovity - ryżowo-pszenna z jabłkami i gruszkami, już czeka w szafce na otwarcie:tak:

reklama
Peblla my już tak od trzech tygodni powoli rozszerzamy dietę i myślę że zacznę podawać po całym słoiczku tym 125 ml , bo wyraża chęć , zresztą Pani doktor powiedziała że jak zje cały to ma zjeść.

O widzicie dobrz wiedzieć o tej mannie muszę takiej poszukać :)

pabellka Bartek nie miał jeszcze 4 miesięcy skończonych jak już wsuwał cały słoik obiadku. Potem do tego zjadał pół słoika owoców, a teraz od dłuższego czasu zjada 2 słoiczki 125g. (obiadek i deserek)

Mój wczoraj wsunął cały słoiczek z obiadkiem i potem jeszcze jedną trzecią dużego słoiczka kaszki z połową słoiczka owoców :) A wcina aż mu się uszy trzęsą i bardzo mu się podoba jedzenie łyżeczką , wczoraj nawet chwycił za łyżeczkę :)

A ja nadal daję mały słoiczek lub pół dużego i popijamy cyckami :) a Jasiek jak zwijam miseczkę i śliniak to już mnie pogania, żeby się szybciej do cycusia przytulić ;)

malina - ufff...czyli nie tylko mój Jasiek taki łakomy jest?my też albo mały słoiczek, albo 3/4 du[FONT=&quot]żego i później 90 ml mm. A ja się stresowałam, że za dużo dostaje, ale jak mu nie dam mleka zaraz po sloiku to ryk jest wniebogłosy![/FONT][FONT=&quot][/FONT]

A ja nadal daję mały słoiczek lub pół dużego i popijamy cyckami :) a Jasiek jak zwijam miseczkę i śliniak to już mnie pogania, żeby się szybciej do cycusia przytulić ;)

mój słoika niczym nie chce popijać i jak kiedyś o kolejne jedzenie krzyczał za max 2 godz, tak teraz spokojnie 3 godziny wytrzymuje

reklama
pabellka Bartek nie miał jeszcze 4 miesięcy skończonych jak już wsuwał cały słoik obiadku. Potem do tego zjadał pół słoika owoców, a teraz od dłuższego czasu zjada 2 słoiczki 125g. (obiadek i deserek)
No tak, jeśli chodzi o rozszerzanie diety to my daleko w tyle jesteśmy w porównaniu z większością Marcjaniatek :-)

Do góry