reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

u nas kristki małemu wychodzą też najczesciej są na plecach od ocierania się;-) na buzi od sliny;-0 i w okolicach pampka czasami jak go poobciera.....

Eric też babana nie lubi jak mu dałam to o mało pawia nie puscił ha ha ha

reklama
Vecia a powiedz mi kiedy moge dać małej słoiczek z makaronem od 2tyg je reguralnie łyżeczka manny to pól dużego słoiczka może już dostać czy poczekać jeszcze?

Dziś podałam po raz pierwszy do mleczka łyżeczkę kaszy manny. Zobaczymy jak Ania zaeraguje na gluten:-p

Papciu - myślę że juz możesz, zwłaszcza żetego makaronu tam za wiele nie ma - dla pewnosci sprawdż sonie ile jest białka ogłóem w słoiczku z makaronea a ile w zpuce o podobnym składzie bez makaronu

Cholerka, nie znalazłam ostatnio w markecie manny dla dzieci bez mleka. Jest taka w ogóle? Pełno kaszek, ale na mleku i smakowych, a bez to tylko bezglutenowe kleiki eh... W domu mam taką błyskawiczną, ale trzeba ją niestety gotować, to tak lipnie łyżeczkę manny gotować, mi się spali prędzej :D dlatego może zacznę od kawałka biszkoptu, ale to dopiero za tydzień, jak mięsko potestujemy do końca.

Koncia szczerze Ci powiem że ja też nie widzialam manny dla dzieci bez mleka nigdzie ale może nie trafiłam.Swoją drogą ta manna dla niemowląt jest strasznie droga prawie 10 kosztuje pudełko ale ma jeden plus nie trzeba jej gotować bo gotowanie jednej łyżeczki kaszki to faktycznie średni pomysł.

Mam pytanie dziewczyny czy wy dajecie maluchom cały słoiczek na obiad na przykład czy tylko pół bo ja widzę po swoim że chętnie by zjadł cały ale nie wiem czy mu dać.?

Vetak Ty to faktycznie forumowa chodząca encyklopedia jesteś ;) Fajnie bo przynajmniej jest się kogo poradzić :)

Koncia szczerze Ci powiem że ja też nie widzialam manny dla dzieci bez mleka nigdzie ale może nie trafiłam.Swoją drogą ta manna dla niemowląt jest strasznie droga prawie 10 kosztuje pudełko ale ma jeden plus nie trzeba jej gotować bo gotowanie jednej łyżeczki kaszki to faktycznie średni pomysł.

Mam pytanie dziewczyny czy wy dajecie maluchom cały słoiczek na obiad na przykład czy tylko pół bo ja widzę po swoim że chętnie by zjadł cały ale nie wiem czy mu dać.?

Vetak Ty to faktycznie forumowa chodząca encyklopedia jesteś ;) Fajnie bo przynajmniej jest się kogo poradzić :)

1. Manna z Bobovity jest za 7zł - zawsze to 3 w kieszeni ;-)
2. Zależy jaką pojemność ma słoiczek :-) te 125 podaję całe, a jeśli chodzi o 190g to z reguły dzielę 2 słoiczki na 3 dni, chociaż parę razy zdarzyło mi się podać cały na raz
EDIT: Teraz dojrzałam, ze twój Kacper jest praktycznie miesiąc mlodszy od Gaby.. Ja chyba wtedy nie dawałam jeszcze całego słoiczka, ale to zależy na jakim etapie rozszerzania diety jesteś..

Ostatnia edycja:
koncia manna bez mleka jest i ja taka kupuje
man-wieloowoc_d.gif

scarletka ale ona jest wieloowocowa to do zupki jarzynowej chyba taka nie bardzo pasuje, co?
a my zaczynamy od jutra jeść warzywka - będzie marchewka z ziemniaczkiem, a co?:-D i od razu dorzucę kaszkę manną tą blyskawiczną - zrobię troszkę więcej na deser dla Hanci a łyżeczkę wrzuce do papki...taki mam plan:tak:

reklama
scarletka ale ona jest wieloowocowa to do zupki jarzynowej chyba taka nie bardzo pasuje, co?
a my zaczynamy od jutra jeść warzywka - będzie marchewka z ziemniaczkiem, a co?:-D i od razu dorzucę kaszkę manną tą blyskawiczną - zrobię troszkę więcej na deser dla Hanci a łyżeczkę wrzuce do papki...taki mam plan:tak:

ja zawsze dodaję do wieczornej butli. Na taką ilość mleka odrobina manny raczej smaku nie zmieni.

Do góry