reklama
futrzakowa
yea! to ja!
my jeszcze jedziemy bez glutenu... gluten wprowadzę jak skończy piaty miesiąc.
a czy kaszkę można dosypywać do czegokolwiek? pytam bo pediatra mówiła o dosypywaniu kaszki do zup jarzynowych... a czy np do marchewki albo jabłka można?
a czy kaszkę można dosypywać do czegokolwiek? pytam bo pediatra mówiła o dosypywaniu kaszki do zup jarzynowych... a czy np do marchewki albo jabłka można?
No to masala idziemy takim samym scenariuszem :-) I żeby nie było - dla mnie nie jest problemem, że jesteśmy "w tyle" ;-) Mamy tak cudownie ustabilizowany plan dnia, że nie chce mi się go rewolucjonizować. Tym bardziej, że za niecały miesiąc będziemy musiały się przestawić na żłobkową rzeczywistość i wtedy pokombinujemy z ilościami jedzonka i porami karmienia
Futrzaku, ja też bym dosypała
Futrzaku, ja też bym dosypała
Asco
Fanka BB :)
Futrzaku - ja dosypuje troszeczke kaszki do marchewki i do owockow, bo tutejsze kaszki dodane do mm strasznie zapychaja smok i Jasiek za nic w swiecie nie chce tego pic, a jak dodam do jedzonka to wcina, az milo patrzec, ponad to, kaszka lagodzi smak marchwi i kwasnych owockow co mojemu synkowi bardzo pasi
Pabelka, Masala - my tez bez jeszcze bez miesa i bez ryb, jak dotychczas owoce, warzywa, kaszki owocowe i zwykle, swierze jabluszko - wszystko w roznych zestawach. Tu nie ma takiego wyboru jak w Polsce, wiec sama kombinuje, np. moj Jas nie lubi banana, ale jak mu wymieszam z musem jabluszkowym lub brzoskwioniowym i dosypie ociupinke kaszki, to sie zajada i krzyczy o wiecej:-)....
Pabelka, Masala - my tez bez jeszcze bez miesa i bez ryb, jak dotychczas owoce, warzywa, kaszki owocowe i zwykle, swierze jabluszko - wszystko w roznych zestawach. Tu nie ma takiego wyboru jak w Polsce, wiec sama kombinuje, np. moj Jas nie lubi banana, ale jak mu wymieszam z musem jabluszkowym lub brzoskwioniowym i dosypie ociupinke kaszki, to sie zajada i krzyczy o wiecej:-)....
Ostatnia edycja:
asco ja tez wiekszosc poki co robie sama...niestety Amelia owocki woli ze sloiczkow... chociaz dzisiaj mamy ugotowana gruszke i jablko i zobaczymy co z tego wyjdzie... bo banan byl bleee... a w roznych kombinacjach ze sloiczkow bardzo Mlodej smakowal
patik80
Fanka BB :)
a wiec stało się - oficjalnie ogłaszam że od dzisiaj rozszerzamy dietę Zosi - z okazji ukończenia 5 miesiączka w prezencie od mamy dziecko dostało zupkę jarzynową czyt. papkę z marchwii i ziemniaczka z łyżeczką masełka i kaszki mannej! reakcja Zosi - odruch wymiotny, krzywienie się i wyginanie zupkę calutka pochłoneła mama - dobra była, szkoda że jej Zosiek nie docenił
reklama
Podziel się: