reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Koncia - ja też podaję tą co Scarletka pokazała wieczorem do połowy słoiczka owoców. Jest jeszcze druga bezmleczna z bobovity - ryżowo-pszenna z jabłkami i gruszkami, już czeka w szafce na otwarcie:tak:

reklama
Peblla my już tak od trzech tygodni powoli rozszerzamy dietę i myślę że zacznę podawać po całym słoiczku tym 125 ml , bo wyraża chęć , zresztą Pani doktor powiedziała że jak zje cały to ma zjeść.

O widzicie dobrz wiedzieć o tej mannie muszę takiej poszukać :)

pabellka Bartek nie miał jeszcze 4 miesięcy skończonych jak już wsuwał cały słoik obiadku. Potem do tego zjadał pół słoika owoców, a teraz od dłuższego czasu zjada 2 słoiczki 125g. (obiadek i deserek)

Mój wczoraj wsunął cały słoiczek z obiadkiem i potem jeszcze jedną trzecią dużego słoiczka kaszki z połową słoiczka owoców :) A wcina aż mu się uszy trzęsą i bardzo mu się podoba jedzenie łyżeczką , wczoraj nawet chwycił za łyżeczkę :)

A ja nadal daję mały słoiczek lub pół dużego i popijamy cyckami :) a Jasiek jak zwijam miseczkę i śliniak to już mnie pogania, żeby się szybciej do cycusia przytulić ;)

malina - ufff...czyli nie tylko mój Jasiek taki łakomy jest?my też albo mały słoiczek, albo 3/4 du[FONT=&quot]żego i później 90 ml mm. A ja się stresowałam, że za dużo dostaje, ale jak mu nie dam mleka zaraz po sloiku to ryk jest wniebogłosy![/FONT][FONT=&quot][/FONT]

A ja nadal daję mały słoiczek lub pół dużego i popijamy cyckami :) a Jasiek jak zwijam miseczkę i śliniak to już mnie pogania, żeby się szybciej do cycusia przytulić ;)

mój słoika niczym nie chce popijać i jak kiedyś o kolejne jedzenie krzyczał za max 2 godz, tak teraz spokojnie 3 godziny wytrzymuje

reklama
pabellka Bartek nie miał jeszcze 4 miesięcy skończonych jak już wsuwał cały słoik obiadku. Potem do tego zjadał pół słoika owoców, a teraz od dłuższego czasu zjada 2 słoiczki 125g. (obiadek i deserek)
No tak, jeśli chodzi o rozszerzanie diety to my daleko w tyle jesteśmy w porównaniu z większością Marcjaniatek :-)

Do góry