reklama
navna
Fanka BB :)
Ola.80 to może nie dawaj kalafiorowatych bo moja mała miała wyspkę w zeszłym tygodniu i albo po bananie albo po brokułach, wiem że dużo dziewczyn nie daje tych kalafiorowatych warzyw zbyt wczesniej bo wydymają i pewnie dlatego Twoje maleństwo brzuszek bolał. Ja dziś kupiłam zupkę i jutro moja niunia dostanie po raz pierwszy takie danie.
navna
Dziewczyny natknęłam się na ciekawy artykuł ze stycznia tego roku, każda niech wyciągnie własne wnioski ale daje do myślenia !!!
Mięsne wypełniacze w jedzeniu dla niemowląt
Mięsne wypełniacze w jedzeniu dla niemowląt
ZUZA1979
dlatego gotuję sama.....dziewczyny natknęłam się na ciekawy artykuł ze stycznia tego roku, każda niech wyciągnie własne wnioski ale daje do myślenia !!!
mięsne wypełniacze w jedzeniu dla niemowląt
Sprawa jest już stara - głośno o tym było jak chodziłyśmy w ciąży. Tamte słoiczki zostały wycofane z rynku i w tej chwili Gerber wprowadził już normalne mięsko z ud indyka.
Ktoś im niezły "PR" robi, bo widzę, że w ciagu kilku dni odgrzano już 2 wpadki Nestle, które nijak się mają do czasu obecnego
A w sprawie gotowania samemu już kiedyś pisałam, że nie uważam go za jakieś lepsze w porównaniu do słoiczkow. Może widzisz na własne oczy półprodukty, ale ich historii nie znasz i nie wiesz czym były pryskane.. Nie uważam też, żeby to było gorsze rozwiązanie. Jak dla mnie dwie równorzędne alternatywy..
Eh, irytuje mnie takie wartościowanie sposobu karmienia.
Ktoś im niezły "PR" robi, bo widzę, że w ciagu kilku dni odgrzano już 2 wpadki Nestle, które nijak się mają do czasu obecnego
A w sprawie gotowania samemu już kiedyś pisałam, że nie uważam go za jakieś lepsze w porównaniu do słoiczkow. Może widzisz na własne oczy półprodukty, ale ich historii nie znasz i nie wiesz czym były pryskane.. Nie uważam też, żeby to było gorsze rozwiązanie. Jak dla mnie dwie równorzędne alternatywy..
Eh, irytuje mnie takie wartościowanie sposobu karmienia.
Pabella zgadzam sie,moim zdaniem jesli nie masz własnych warzyw ,owocow i miesa to wychodzi na jedno czy kupisz słoik czy ugotujesz sama,i tu i tu nie wiadomo w 100% co dajesz do zjedzenia dziecku
Navna Goska nigdy nie miała problemow z brzuszkiem,a ta zupka wogole jej nie smakowała a wiec i tak wiecej jej nie dostanie ale dzieki za rade
Navna Goska nigdy nie miała problemow z brzuszkiem,a ta zupka wogole jej nie smakowała a wiec i tak wiecej jej nie dostanie ale dzieki za rade
papcia
Mamunia Lenuśki
Ja dzisiaj popytałam o wiele rzeczy nasz pediatre i pow że skoro u dziecka nie ma żadnych objawów alergi ładnie toleruje jedzonko to spokojnie można dawać wszystko np Lena jada pomidory które są chyba coś koło roku do wprowadzenia ale skoro nic jej nie jest to czemu mam jej odmawiać cennego źródła magnezu i potasu?
Pytałam tesz o kaszki i kasze absolutnie wręcz zabroniła bo są to puste węglowodany bez żadnych wartości odżywczych które tylko tuczą powiedział też że jedyne co w tej kwesti można nagiąć to kaszka na noc jeśli sie często budzi ale to ma być jedyny posiłek w ciągu doby z dodatkiem kaszy , ponieważ jeśli teraz troszke utuczymy dziecko to przez całe życie bedzie miało skłonność do tycia to samo mówiła odnośnie biszkoptów za to warzywa i owoce mam jej dawać ile tylko bedzie chciała nawet 5razy na dobe!
Co do przechodzenia na mleko numerek 2 jeśli jest tej samej firmy można zmienić odrazu bez mieszania z1 i co ciekawe popytałam i to mleko nie jest absolutnie bardziej sycące od1 ma tylko inaczej ustawione witaminy.
A w związku z tym że moja mała niechce pić wody to możemy dawać zieloną herbate zamiast słodkich soków ale rozcieńczoną z wodą
chyba tyle jak mi sie coś przypomni to napisze
Pytałam tesz o kaszki i kasze absolutnie wręcz zabroniła bo są to puste węglowodany bez żadnych wartości odżywczych które tylko tuczą powiedział też że jedyne co w tej kwesti można nagiąć to kaszka na noc jeśli sie często budzi ale to ma być jedyny posiłek w ciągu doby z dodatkiem kaszy , ponieważ jeśli teraz troszke utuczymy dziecko to przez całe życie bedzie miało skłonność do tycia to samo mówiła odnośnie biszkoptów za to warzywa i owoce mam jej dawać ile tylko bedzie chciała nawet 5razy na dobe!
Co do przechodzenia na mleko numerek 2 jeśli jest tej samej firmy można zmienić odrazu bez mieszania z1 i co ciekawe popytałam i to mleko nie jest absolutnie bardziej sycące od1 ma tylko inaczej ustawione witaminy.
A w związku z tym że moja mała niechce pić wody to możemy dawać zieloną herbate zamiast słodkich soków ale rozcieńczoną z wodą
chyba tyle jak mi sie coś przypomni to napisze
Papcia no patrz a w słoiczkach sa pomidory (gerber 5mc i babydream 4mc) i moja tez wcina i zyjeco do kaszki to sa rozne opinie,nam kazano dawac bo Goska szczuplakze zmiana mleka na 2 to mi to samo mowiła nasza pediatraa z ta zielona herbata to ciekawe,ona jest dosc cierpka i moze zasmakowac dziecku?a jaka robic?cos mowiła pediatra?
reklama
papcia
Mamunia Lenuśki
OLA Pewnie dla tego że Gosia szczypiorek bo Lena już prawie90centyl ale warzyła ją w nabuzowanej pieluszce jak odjełam 30dkg na ta pieluche to akurat 50mi wyszedł wiec troszke mam to w nosie co mówiła bo kaszy nie ziemniaków nie to z czym ja mam jej te obiady robić marchew odpada bo u nas kupa twrdzizna ech Ci lekarze musze jakąś owsianke poszukać albo co
Navna Lena gluten dostaje ło cho cho pod wieloma postaciami chlebek pełnoziarnisty makaron brążowy ryż ....
Navna Lena gluten dostaje ło cho cho pod wieloma postaciami chlebek pełnoziarnisty makaron brążowy ryż ....
Podziel się: