reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Ola Podawałam mu kaszkę kilka razy na noc jak miałam susze w cycach i brakowało mojego mleczka. Kupiłam mu malinową z sokiem malinowym z Bobovity tą mleczną. Nie bardzo chciał ja ruszyć, ale jak zaskoczył tak wypił ze smakiem wszystko. Podawałam mu przez smoka TT kaszka, proporcja: 150ml wody i 4 łyżki kaszki. Teraz do mojego mleka dodaję tylko łyżkę manny żeby przyzwyczajać go do glutenu innej kaszki nie daję, bo nie śpi mi po niej dłużej, waży ładnie dlatego nie chcę wpychać w niego dodatkowych kalorii.

reklama
Jabłko z kaszką podawane przez tydzień przyjęło się dobrze.
Dziś mu zacznę podawać baby dream kurczak+ryż+dynia i oby go nie uczuliło, bo chcę, żeby chociaż jakiś obiadek mu przypasował... Ale nie ma w tym raczej podejrzanych składników, także głównie chodzi o to, żeby spróbował mięska :)

Koncia, to trzymam kciuki, żeby nie bylo żadnych niepożądanych reakcji

U nas w końcu trafilyśmy na coś, co Gabrysi nie smakuje.. Na śniadanie chciałam jej podać kaszkę bananową BV - młoda tylko popatrzyła na mnie z wyrzutem i zaczęła mieć odruchy wymiotne :baffled: Skończyło się na tym, że ja zjadłam ze smakiem kaszkę a dziecko dostało butlę :-) Ciekawe czy nie odpowiadał jej smak czy konsystencja?

Szał miesny trwa;) Goska pochłoneła cały słoik jagniecinki z kasza jaglana i warzywkami i jeszcze jej było mało to dopiła 60ml mleka:)

pabelka u nas z kaszka to samo... odruchy wymiotne...ale o dziwo byly dni kiedy kaszke wsuwala lepiej niz owoce... az sie dopominala o wiecej i nagle z dnia na dzien krzyczy i ma odruchy wymiotne jak tylko jej ja podaje...

W ogole laski dostalam ostatnio od kolezanki ksiazke z przepisami dla dzieci od 6 miesica do 3 roku zycia i jest calkiem fajna...fajne przepisy i dania... mam ja w wersji elektronicznej jakby ktoras chciala to pisac.

cholera, jakieś krostki mu wyszły na brzuchu. I co teraz? Mam dalej testować ten słoiczek czy odstawić? :/ ja pierdziu, muszę poczytać więcej na ten temat, nie sądziłam, że mi się alergik trafi...

konciu no masz nerwowke ciagle......ojoj...trzymam kciuki zebys wkoncu troszke odetchnela i żeby Maksiu byl grzeczny i zdrow jak ryba :)zycze duzo cierpliwosci !!

reklama
cholera, jakieś krostki mu wyszły na brzuchu. I co teraz? Mam dalej testować ten słoiczek czy odstawić? :/ ja pierdziu, muszę poczytać więcej na ten temat, nie sądziłam, że mi się alergik trafi...
Koncia- albo zweryfikujesz u pediatry czy te krosty moga być objawem alergii pokarmowej albo wrócisz do samego bebilonu pepti na 4-5 dni aż do zejścia krost i podasz najperw to od czego zaczynałaś i powoli rozszerzać dietę.

Do góry