reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Ja jestem po wizycie u pediatry i ona jest zdania, że gluten należy wprowadzać po 4 miesiącu, czyli tak jak robię jest ok. Pytałam się ją również o to nasze nocne wstawanie i jedzenie, na razie nie pozwoliła nic zmieniać, widocznie mały tego potrzebuje. Kazała dac mu jeszcze ze 2 miesiące. Stwierdziła, Bartuś jest jeszcze malutki.
nasza pediatra ostatnio to samo powiedziała ,ze do nawet 6m-ca dziecko ma prawo chciec jesc w nocy i nie powinno sie pozwalac maluchom przesypiac całych nocy(zwłaszcza takim drobinkom jak moja Gosia,a poprzednia doktor pozwalała na spanie bez jedzenia)

reklama
Moja Gośka zdecydowanie bedzie mięsożerca:-D znow wciagneła cały słoik:szok:(w 10min) indyka z warzywami.

Moja Ania chyba też mięso- i rybożerna:-D Dziś wcięła cukinię z łososiem i ziemniaczkiem:tak:

Vetka miałaś rację:nie wiedziałam,ze temperatura pokarmów też ma znaczenie. Dziś dałam Ani dużo cieplejsze owocki ze słoiczka i zjadła je z apetytem:-) Byłam w szoku! DZIĘKI za sugestię:-)

Ostatnia edycja:
A ja jestem przerażona, moja Zosia pierwsze karmienie zalicza o 3 rano potem kolejne o 5 no i o 7 znów domaga się kaszki 150ml no i w ciągu dnia ma przynajmiej jeszcze 3 karmienia piersią cały słoiczek owosów, 200lm obiadku bo jak dostanie mniej to awantura, że pól miasta słyszy no i 150ml mleka mod, i znów cyc na zaśnięcie pomijam soki i herbatki w ciągu dnia bo tego razem jest gdzieś z 300ml. Dziewczyny czy to nie zadużo jak na takiego malucha a dodam, że zosia waży 7,2 i ma jakieś 72 cm wzrostu.

Spring- nie ma za co:) poprostu trzeba próbować by trafić w gust naszych pociech, bo każde jest inne. Mój syn jadł wszystko i w każdej ilości a Nadia to wybredniak i niejadek
Kasia K-Z- wow! sporo je ta twoja córcia, ale też o ponad kilogram jest cięższa od mojej i dużo dłuzsza. Jesli lekarz na wizycie ci nie zwrócił uwagi że mała za duzo wazy to nie masz czym sie przejmować. Je i rośnie Zosia:)

Nasza Zosia nigdy nie odmawia jedzonka a jak siedzi z nami przy stole i widzi jak my jemy to sledzi każdy widelec i przełyka razem z nami a buzia to jej się nie zamyka. A jak zobaczy, że mam butlę w ręku to tylko widzi ją i nic więcej niedaj boże, by znikneła zanim zostanie opróżniona. Ale mój mąż to jak zrobię ciś dobrego to odrazu wyczuje i uśmiech od ucha do ucha, może to genetyczne a lekarz stwierdził, że Zosia przybiera jak smok!

reklama
Kasia daj troche tego apetytu mojej Małgosi;)
Marta te obiadki ogolnie fajnie nie pachna;)ale moja tez polubiła babydream;)a teraz jeszcze sa na nie promocje;)

Do góry