reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

ola - mi dziś pediatra mówiła że wg zaleceń w 5-6miesiącu wprowadza się gluten... u ciebie będzie inaczej? ale jeśli nie masz wprowadzać to poczekaj aż będziesz miała zielone światło:-)

alamiqa - ja gluten będe wprowadzała gdy mały skończy 5 miesięcy i poprzez łyżeczkę/dwie kaszki do zupy jarzynowej. Uważam że chrupki i biszkopty to niepotrzebne węglowodany...

a my dziś posmakowaliśmy kilka łyżek marchewki:-)

reklama
Futrzaczku,Vetus no własnie ta nasza nowa pediatra jest za pozniejszym wprowadzaniem glutenu,jej zdaniem powinno sie to robic według starych zalecen a wazniejsze jest np miesko,coz co lekarz to opinia:(

dziewczyny a jak będziecie wprowadzać zółkto????

bo ja nie mam pojęcia jak to zrobić bo Wiki z powodów allergii zaczeła jesć jajka jak już sama obierać umiała....

Wczoraj Jasiek spróbował biszkopta, ale wszystko wypluł ;) a dzisiaj przy śniadaniu dałam mu do memlania skórkę od bułki, krzywił się tylko i upaprał wszystko, ale walczył dzielnie, no i może coś tam połknął nawet ;) na razie nie za bardzo wie, co się z tym robi ;)

Pinuś idę w czwartek na szczepienie z Dżonem to właśnie o to żółtko chciałam spytać co i jak :)

A u mnie Rychu-takie dostał przezwisko:-D:-D:-D wcina kromki az mu się uszy trzęsą a jak mu chce zabrac bo za bardzo już miękka to sie nadziera że aż łzy lecą:szok::szok:

to super podzielisz się wiadomosćiami;DD

Jasne :) Spytam o żółtko, surowe owoce i o to spanie i nocne żarcie ;) Boję się, że przez to nocne memlanie cyca nabawi się próchnicy :/

Ja jestem po wizycie u pediatry i ona jest zdania, że gluten należy wprowadzać po 4 miesiącu, czyli tak jak robię jest ok. Pytałam się ją również o to nasze nocne wstawanie i jedzenie, na razie nie pozwoliła nic zmieniać, widocznie mały tego potrzebuje. Kazała dac mu jeszcze ze 2 miesiące. Stwierdziła, Bartuś jest jeszcze malutki.

Ola - moja najchętniej tez glutem by wprowadzała po 6 miesiącu... ale powiedziała że obecne zalecenia są że od 5-6 mca:-) więc wybór dała mi...

ja tam z podawaniem pokarmów się nie wychylam... najpierw kilka łyżek marcheweczki dostanie i zobaczymy jak będzie to szło...

reklama
Pinka moja dostała pierwszy raz pół żółtka z ziemniaczkeiem i odrobiną masełka teraz je już całe raz w tygodniu

Do góry