reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

ola - mi dziś pediatra mówiła że wg zaleceń w 5-6miesiącu wprowadza się gluten... u ciebie będzie inaczej? ale jeśli nie masz wprowadzać to poczekaj aż będziesz miała zielone światło:-)

alamiqa - ja gluten będe wprowadzała gdy mały skończy 5 miesięcy i poprzez łyżeczkę/dwie kaszki do zupy jarzynowej. Uważam że chrupki i biszkopty to niepotrzebne węglowodany...

a my dziś posmakowaliśmy kilka łyżek marchewki:-)

reklama
Futrzaczku,Vetus no własnie ta nasza nowa pediatra jest za pozniejszym wprowadzaniem glutenu,jej zdaniem powinno sie to robic według starych zalecen a wazniejsze jest np miesko,coz co lekarz to opinia:(

dziewczyny a jak będziecie wprowadzać zółkto????

bo ja nie mam pojęcia jak to zrobić bo Wiki z powodów allergii zaczeła jesć jajka jak już sama obierać umiała....

Wczoraj Jasiek spróbował biszkopta, ale wszystko wypluł ;) a dzisiaj przy śniadaniu dałam mu do memlania skórkę od bułki, krzywił się tylko i upaprał wszystko, ale walczył dzielnie, no i może coś tam połknął nawet ;) na razie nie za bardzo wie, co się z tym robi ;)

Pinuś idę w czwartek na szczepienie z Dżonem to właśnie o to żółtko chciałam spytać co i jak :)

A u mnie Rychu-takie dostał przezwisko:-D:-D:-D wcina kromki az mu się uszy trzęsą a jak mu chce zabrac bo za bardzo już miękka to sie nadziera że aż łzy lecą:szok::szok:

to super podzielisz się wiadomosćiami;DD

Jasne :) Spytam o żółtko, surowe owoce i o to spanie i nocne żarcie ;) Boję się, że przez to nocne memlanie cyca nabawi się próchnicy :/

Ja jestem po wizycie u pediatry i ona jest zdania, że gluten należy wprowadzać po 4 miesiącu, czyli tak jak robię jest ok. Pytałam się ją również o to nasze nocne wstawanie i jedzenie, na razie nie pozwoliła nic zmieniać, widocznie mały tego potrzebuje. Kazała dac mu jeszcze ze 2 miesiące. Stwierdziła, Bartuś jest jeszcze malutki.

Ola - moja najchętniej tez glutem by wprowadzała po 6 miesiącu... ale powiedziała że obecne zalecenia są że od 5-6 mca:-) więc wybór dała mi...

ja tam z podawaniem pokarmów się nie wychylam... najpierw kilka łyżek marcheweczki dostanie i zobaczymy jak będzie to szło...

reklama
Pinka moja dostała pierwszy raz pół żółtka z ziemniaczkeiem i odrobiną masełka teraz je już całe raz w tygodniu

Do góry