reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
My dzisiaj szpinak z ziemniakami było ok ale u nas nr 1 to marchewkowa z ryzem z bv.
Dziewczyny czy któras z Was wprowadziła juz kubek niekapek? Wiem, że sa z TT od 4 miesiaca.

Ania pochłonęła dziś po raz pierwszy CAŁY słoiczek warzywek z królikiem z bv. Po godzinie był taki ryk,że myslałam,że to po tym słoiczku. Ale intuicja podpowiedziała mi żeby jeszcze dorobić jej mleka. No jak się rzuciła! Była głodna po całym słoiku!!!:szok:

Ania pochłonęła dziś po raz pierwszy CAŁY słoiczek warzywek z królikiem z bv. Po godzinie był taki ryk,że myslałam,że to po tym słoiczku. Ale intuicja podpowiedziała mi żeby jeszcze dorobić jej mleka. No jak się rzuciła! Była głodna po całym słoiku!!!:szok:

moj tez tak ma ze po godzinie krzyk o mleko;)

kika-ja za miesiąc wprowadzę niekapek

ja wszelkie samochwytne kubki wprowadzę jak młody będzie już pewnie trzymał je przy buzi, bo teraz to mija się z celem;-)

Spring u nas tez był krolik;-) i tez poszedł cały słoik:-)

Dziewczyny mam pytanko,dzis kupilam zapas słoiczkow i nie czytajac etykiet wziełam rosoł z kasza manna(po 5m-cu) i spaghetti bolones(po 4m-cu) ,w domu przeczytałam ze w obu tych daniach jest gluten a my jeszcze go nie wprowadzamy,i co teraz? podac czy czekac az go wprowadze ?czy odłozyc te słoiczki moge na pozniejszy wiek?

U na Bv jest bleee, a zwłaszcza marchewkowa z ryże ze względu na konsystencję. Króluje Hipp i gerber.
Olu tej kaszy manny jest tycio w tym słoiczku (bo ogółem białka jest 4,6 g na 190 g) - mam go też i mozesz potraktować to jako wprowadzanie glutenu. Pewnie Gosia i tak nie zje całego:)
A z niekapka trzeba mocno ciągnąć wię myslę że ok 8-9 m-c dzieci dobrze będą dobrze z nich pić

Ostatnia edycja:
reklama
Alusia dziś pochłoneła cały duzy słoiczek indyka z warzywami z Hippa, chyba własnie dania tej firmy Jej najlepiej smakują, chociaz przy innych też nie grymasi. Jak wprowadzacie gluten? Kaszki czy może chrupki kukurydziane lub biszkopty?

Do góry