reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
No tak wlasnie pinus myslalam. Tzn wiedzialam, ze macie polski sklep i te pysznosci to pewnie polskie... ja dzis zaszlam do dwoch kolo domu i sloiczek gerbera po 1.80... odpuscilam sobie. Za ta cene mam dwa a nawet trzy z Hippa... chyba tez zaloze polski sklep... bynajmniej bede miec sloiczki w sensownych cenach:pP

OOo wkoncu mam czas zeby do was zajrzec i widzę że wasze maliszki tutaj takie pyszności jedza:) Mój Kubuś uwielbia owoce ale jesli chodzi o zupki i dania to nieeeee nawet te gotowane w domku. Na sniadanko kaszka z banankiem tak ok 9 ok 16-17 owocki. Ale proby sa codziennie ok 13-14 z obiadkami jak narazie nie udane. Ale wiecie co myslalam ze jak tak wiecej bedzie jadł to troche dluzej pospi w nocy bo pomiedzi tymi posiłkami jeszcze cycus a tu nic dalej pobudka co 2 godziny:/ ja juz nie wiem nic heheh

A ja zauważyłam,że Ani nie podchodzą żadne słoikowe owocki:eek:Nawet banan,a przecież jest słodki:confused2: Dziś próbowałam banan z owocami leśnymi to dosłownie zjadła kilka łyżeczek,z czego więcej było na śliniaczku niż w buzi. Jedyne co jeszcze zje to jabłko z dynią. Ciekawe dlaczego nie smakują jej owoce...

spring - a jak podajesz owoce? Bo moja Nadia musi mieć lekko podgrzne, inaczej nie zje, deserek w temperaturze pokojowej jest bleee.

spring - a jak podajesz owoce? Bo moja Nadia musi mieć lekko podgrzne, inaczej nie zje, deserek w temperaturze pokojowej jest bleee.

No właśnie też podgrzewam,są takie letnio-ciepłe. Ania ma taką minkę jakby one wszystkie były takie kwaskowate

Vetka - czy uczulenie na gluten może objawiać się szorstkimi, czerwonymi policzkami? Mnie się wydaje, że nie. Od 3 tygodni Pawełek dostaje łyżeczkę kaszki manny do owoców, a policzki zaczęły się zmieniać jakieś 3 dni temu. Stawiam na to, że skaza mu się zaczyna nasilać i oprócz ulewań objawia się zmianami skórnymi.

reklama
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Typowe objawy nietolerancji pokarmowej glutenu (celiakii):[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- brak apetytu [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- stolce obfite, półpłynne stolce z dużą zawartością śluzu, tłuszczów [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- biegunka – często gwałtowna [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- wymioty [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- bóle brzucha [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- zahamowanie wzrostu [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- zmiany usposobienia - drażliwość [/FONT]

Zmiany skórne na policzkach sa typowe dla nietolerancji białek mleka kroweko. Moją Małą znów wysypało - całe czoło ma w krostach ale może jednak jej zejdzie bo nie chcę przechodzic na nutramigen - jest podły w smaku i w zyciu ona teraz go nie zje

Do góry