reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
No tak wlasnie pinus myslalam. Tzn wiedzialam, ze macie polski sklep i te pysznosci to pewnie polskie... ja dzis zaszlam do dwoch kolo domu i sloiczek gerbera po 1.80... odpuscilam sobie. Za ta cene mam dwa a nawet trzy z Hippa... chyba tez zaloze polski sklep... bynajmniej bede miec sloiczki w sensownych cenach:pP

OOo wkoncu mam czas zeby do was zajrzec i widzę że wasze maliszki tutaj takie pyszności jedza:) Mój Kubuś uwielbia owoce ale jesli chodzi o zupki i dania to nieeeee nawet te gotowane w domku. Na sniadanko kaszka z banankiem tak ok 9 ok 16-17 owocki. Ale proby sa codziennie ok 13-14 z obiadkami jak narazie nie udane. Ale wiecie co myslalam ze jak tak wiecej bedzie jadł to troche dluzej pospi w nocy bo pomiedzi tymi posiłkami jeszcze cycus a tu nic dalej pobudka co 2 godziny:/ ja juz nie wiem nic heheh

A ja zauważyłam,że Ani nie podchodzą żadne słoikowe owocki:eek:Nawet banan,a przecież jest słodki:confused2: Dziś próbowałam banan z owocami leśnymi to dosłownie zjadła kilka łyżeczek,z czego więcej było na śliniaczku niż w buzi. Jedyne co jeszcze zje to jabłko z dynią. Ciekawe dlaczego nie smakują jej owoce...

spring - a jak podajesz owoce? Bo moja Nadia musi mieć lekko podgrzne, inaczej nie zje, deserek w temperaturze pokojowej jest bleee.

spring - a jak podajesz owoce? Bo moja Nadia musi mieć lekko podgrzne, inaczej nie zje, deserek w temperaturze pokojowej jest bleee.

No właśnie też podgrzewam,są takie letnio-ciepłe. Ania ma taką minkę jakby one wszystkie były takie kwaskowate

Vetka - czy uczulenie na gluten może objawiać się szorstkimi, czerwonymi policzkami? Mnie się wydaje, że nie. Od 3 tygodni Pawełek dostaje łyżeczkę kaszki manny do owoców, a policzki zaczęły się zmieniać jakieś 3 dni temu. Stawiam na to, że skaza mu się zaczyna nasilać i oprócz ulewań objawia się zmianami skórnymi.

reklama
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Typowe objawy nietolerancji pokarmowej glutenu (celiakii):[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- brak apetytu [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- stolce obfite, półpłynne stolce z dużą zawartością śluzu, tłuszczów [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- biegunka – często gwałtowna [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- wymioty [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- bóle brzucha [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- zahamowanie wzrostu [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- zmiany usposobienia - drażliwość [/FONT]

Zmiany skórne na policzkach sa typowe dla nietolerancji białek mleka kroweko. Moją Małą znów wysypało - całe czoło ma w krostach ale może jednak jej zejdzie bo nie chcę przechodzic na nutramigen - jest podły w smaku i w zyciu ona teraz go nie zje

Do góry