reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Dziewczyny, czy któraś z was się orientuje jakie jest mięso z przepiórek? Inaczej pisząc, czy nadaje się do podania naszym maluszkom?
Mam dostęp do sprawdzonej hodowli. Z takiego "pewnego" mięska z wielką chęcią nagotowałabym zupki, tylko czy to dla Gaby będzie dobre? :confused: Bo jajka to na pewno wezmę na wprowadzanie żółtka :tak:

pabella, wg mnie ptak jak każdy inny, na pewno lepsze niż pakowane chemią kurczaki :) tylko coś czytałam, że wywaru się nie podaje, a samo mięsko...

Dziewczyny, czy któraś z was się orientuje jakie jest mięso z przepiórek? Inaczej pisząc, czy nadaje się do podania naszym maluszkom?
Mam dostęp do sprawdzonej hodowli. Z takiego "pewnego" mięska z wielką chęcią nagotowałabym zupki, tylko czy to dla Gaby będzie dobre? :confused: Bo jajka to na pewno wezmę na wprowadzanie żółtka :tak:
Pabella to jedno z najdelikatniejszych mięs. A jeśli jeszcze sprawdzona hodowla to super. A wywar idzie od 6 m-ca zycia, najpier tylko mięsko więc lepiej gotować na parze lub w szybkowarze

u nas dziś brokuły z cukinią,szynką i kaszą pszenną ciekawe jak zostaną przyjęte;-)

Pabella jak masz dostęp to bierz koniecznie!!!!

No to super! Przedzwonię, żeby oprócz jajek przygotowali mi kilka tuszek :-)
A, Vetka, powiedz mi jeszcze jak to jest z tym wywarem po 6 miesiącu? Traktować to dosłownie czy bardziej chodzi o jeden miesiąc po wprowadzeniu mięsa do diety? Bo wg naszego harmonogramu, Gabrysia zacznie jeść mięsko gdzieś tak za 2 tygodnie a za następne 2 będzie miała już te pół roku..

Dzisiaj na obiadek był pasternak.. Moje dziecko jeszcze dosłownie niczego nie jadło z taką radością :-D

reklama
Pabella - wywar mięsny tak ok miesiąc po wprowadzeniu mięska:)
A u nas zupa jarzynowa z Hippa z groszkiem i kalafiorem została calutka...wypluta. Nic nie zostało przełknięte. A że mamusia nie miała nic innego to dał gerbera jarzyny z kurczakiem. Bez entuzjazmu, konieczne było rozcieńczenie wodą ale 1/2 słoika zjadła

Do góry