reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
U nas dzisiaj pierwszy raz podana śliwka i zrobiła furorę, nawet banan nie był pochłaniany z takimi owacjami, mały sam sobie łyżeczkę wpychał do buźki:-D
My obiadek jemy ok 11.00-12.00, a owoce podaję mu albo ok 15.00, albo koło 17.00 i wtedy już dopiero nocna flacha koło 19.00

Wczoraj Bartek pospał dłużej, a dostał samo mleko, zamiast o 23-24 obudził się dopiero po 2.00, a potem zjadł już rano o 7.00. Nie rozumiem tego dziecka:-p

Ostatnia edycja:
Hahahaha Scarlet u mnie to samo ;) Zapychałam Jaśka kaszą to pobudka o 22-23, a na samym mleku 1-2 ;)

Koncia u nas obiad 12-13, a owocek dopiero 16-17 :)

U nas tez obiadek 11-12 o spaniu, potem butla po ok 2-3h zależy ile zje a owoce ok 17-18 i albo jest mała butla 60 ml ok 18 albo od razu butla na noc ok 20.00

U nas obiadek13-14 owoc koło 16

heh Scarlecia a nie mówiłam że śliwka robi furore moja nawet w oko sobie pchała

a u nas wczoraj dopiero była pierwsza łyżeczka kaszki manny do wieczornego mleczka.. a rano Natka oblizała skórkę od chlebka i gotowanego ziemniaczka, ze smakiem i duuużym zainteresowaniem, w końcu tak samo robił tata...! :-)

my wczoraj mielismy warzywa z kurczakiem szału nie było ale słoik zjedzony dziś moze puree ze śliwkami i mięskiem zobaczymy jak to pojdzie....

koncia mój by nawet deserku odrazu po obiadku nie zjadł my jemy obiad miedzy 13-14 potem deserek około 16-17

o matko, czy tylko moje dziecię jest takie łakome?po słoiku warzywek koniecznie musi być butla bo by mnie chyba zjadl w całości taka jest awantura! dopiero po butli względny spokój. No i my obiad jemy koło 14:30, później o 17:30 jest cyc, owoce jak na razie w kompletnej niełasce, szczególnie te słoiczkowe, bo jak dam pociumkać jabłko lub banana to i owszem, skosztuje;)

A my dziś zrobiłyśmy sobie przerwę od mięska i była jarzynowa z H. Pomimo niektórych "podejrzanych" składników (kalafior,groszek) nie było żadnych bóli:tak:

reklama
Do góry