reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Nie dosc, ze wybor marny, to tez dziecko nie wszystko lubi z tego co dostepne, wiec oferta skormniutka, oj skromniutka..

O Hippie mozna pomarzyc, o BV nie wspomne. Udalo mi sie w polskim sklepie herbatki z BV upolowac - to wszystko. Dodam, ze wykupilam (cale 2 szt.) i wiecej juz nie przywiezli:wściekła/y:

Vetka - nasze dzieciaczki to chyba jakis kryzys przechodza z tym apetytem, moj dzis 2x60 mm, 1/2 sloiczka patisona i 60 ml mm:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Mój od srody tez juz mniej je zastanawiam sie czy to nie po tych szczepionkach bo zawsze tak ma ze kilka dni po szczepionce mniej je;-(

Ja już dzisiaj nie wytrzymałam nerwowo tego niejedzenia Bartka. Wasze dzieci przynajmniej coś tam odrobinkę jedzą, a mój totalny jadłowstręt. Dwa łyki mleka z butli i wrzask. Poszłam do sklepu kupiłam kaszkę malinową mleczno-ryżową i zrobiłam małemu na kolację. Oczywiście butli do ust nie weźmie, to posadziłam i dałam łyżeczką. Po kilku łyżkach zaskoczył tak, że wsunął aż.. 180ml:szok: takiej klajstrapy gęstej. Tyle, to on nawet mleka na raz nie wypija. Skończył się wrzask, dziecko lezy w łóżeczku i zamiast wyć jak ostatnio co wieczór, to gada zadowolone do siebie:-D wczorajszy maraton wycia i usypiania podejrzewam, że spowodowany był głodem malucha:-( aż mnie serce boli, że chciał mi z głodu paść:baffled:

Scarlet- moze przestanie pic mleko wogóle mojej koleżanki mały tez dostał mlekowstrętu jak miał 4 miesiące:tak::tak: i nie chciał pić tylko jadł wszystko inne:szok:

jak to mi kiedys pewna dietetyczka powiedziala człowiek mleka pić nie musi.....:rofl2:

Spring u nas też marchew+ziemniak górą, dzisiaj nie nadążałam na łyżeczkę nabierać, a ręce mu się trzęsły jak nałogowcowi hahahaha A najsłodsze jest jak sobie gada przy jedzeniu z zachwytem i wychodzi "mniam mniam mniam" :DDDDDDD

Scarlet dzielna jesteś :* A podajesz soczki Bartusiowi?? Nie chcę zachęcać, bo wiadomo niektórzy nie za bardzo chcą owoce wprowadzać, bo słodkie, ale np. 50/50 z wodą nektar bananowy z hippa mi zapełnia Jasia prawie jak mleczko ;)

Jutro Jasio kończy 5 miesięcy, więc kupiłam mu już papu z mięskiem, na początek danie z indykiem z hippa, bo mój mężu żywieniowiec twierdzi, że najmniej uczulające mięsko i, że indyk zdrowy, bo byle czego nie zje, a znalazłam też krem jarzynowo-ryżowy z kurczakiem.. podobno koopy są po mięsku zabójcze, aż się boję ;)

u nas dziś był ziemniak i marchew młody tak sobie jadł więcej wypluwał co mu mega frajdę sprawiało:tak: zdecydowanie woli konkrety ha ha typu szpinak warzywna itp...

Malina Twój Jaś też tak rozmawia sobie podczas jedzenia?:-D Moja Ania to samo, a czasami jak parsknie ze śmiechu to jestem cała w obiadowych kropkach:-):tak: A skoro masz już DZIEŃ KLOCA, TO może teraz będzie DZIEŃ MIĘSNEGO KLOCA! :-D:-D:-D

pinia nie strasz mnie, mam nadzieję jednak, że będzie pił mleczko
malinko nie podawałam soków i na razie nie podam, bo teraz przy tych zębach, to tylko widzę łyżeczką jest skłonny jeść, a soczku inaczej nie podam:baffled:
spring witaj w klubie gaduł:happy: mój też podczas jedzenia sobie gada, kicha, parska, a po obiadku wszystko jest do czyszczenia:laugh2:

reklama
Spring dokładnie, mój brat dzisiaj był jak Jasiek jadł i leżał na podłodze ze śmiechu na to jego "mniam mniam" ;) Najlepsze jest kichanie przy jedzeniu :D

Magdzior uff dziewczyny straszyły, że po mięsku to dopiero koopa daje czadu, ale co nas nie zabije to nas wzmocni hahahahaha

Acha zapomniałam Wam napisać, że przedwczoraj to Jasiek pobił wszystko!! Wypił duszkiem 210ml i się rozwył jak się skończyło, dorobiłam 90ml i dopiero się wtedy zapełnił, ale co z tego jak o 23ej już pobudka na cyca, herbatka go nie rusza, a wodą to pluje na odległość, tylko się rozbudza :/

Do góry