reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

W ramach urozmaicenia i żeby odpocząć od koloru pomarańczowego zdecydowałyśmy się dzisiaj na szpinak. Albo Bobovita jest smaczniejsza od Hippa, albo moje dziecko woli jedzenie w temperaturze pokojowej a nie podgrzewane.. W każdym razie opędzlowała sloik aż jej się uszy trzęsły :-D
Jak na razie mój mały smakosz nie jest wybredny i zjada ładnie wszystko co mama poda.

reklama
Zazdroszczę Wam wyboru smaków, tutaj to kompletna nędza - dla najmłodszych to marchewka, słodki ziemniak, zielony groszek i patison, dla trochę starszych kukurydza i mieszanka warzyw. Deserki też bez szaleństw - jabłko, banan, gruszka, brzoskwinia i sliwka. To wszystko co znalazłam w sklepach. Zupki tylko z mięsem..:(:-(

Jaśko wcina z apetytem słodkiego ziemniaka i groszek, po bananie bardzo bolał go brzuszek, a kaszki łyżeczką to nawet nie tknie, muszę mu dodawać do mleka:tak:

Asco a mnie się zawsze wydawało,że w takich krajach to jest full wypas:-D

U nas dziś był szpinak z ziemniaczkiem i niestety nie było szału:confused: Mała niewiele zjadła. Nie chciałam jej na siłę dawać jak zobaczyłam,że nie bardzo jej smakuje. Jutro spróbujemy czegoś innego:blink:

U nas wszystko wchodzi tylko przy szpinaku był płacz.. nie wierzyłam, że dziecko może tak zareagować na jedzenie jeśli mu nie smakuje..

dziwne, prawda? W Europie to jest wybor! Tutaj rzadza dwie firmy - Gerber i Heintz, zadnej konkurencji to i zadnej specjalnej oferty, bo i tak to wszyscy kupia:-(

Asco to macie przekichane.... u nas jest HIPP, Hainz, Grber, Cow&Gate(z tego wlasnie Barnim uwielbia) no i w PL sklepach mamy Bobovite........do koloru do wyboru.

U nas kroluje kaszka z Bobovity -bananowa i obiadki z Hippa ( warzywka ) choc i lubi deserki owocowe tez wcinac.
Podalam raz szpinak i niestety tego nie trawi.

U nas ciąg dalszy niechęci do jedzenia 2x90 ml mleka, 1/3 słoiczka jabłko+banan, po 2,5h spaniu 90ml mleka i 6 łużek zupy

reklama
A u nas po wczorajszym szpinaku (niezaakceptowanym zresztą) dziś była marchewka z ziemniaczkiem z Hippa. I nie wiem czy to danie nie będzie na pierwszym miejscu ulubionych dań Anulki. Zajadała aż jej się uszka trzęsły:-D

Do góry