reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

W ramach urozmaicenia i żeby odpocząć od koloru pomarańczowego zdecydowałyśmy się dzisiaj na szpinak. Albo Bobovita jest smaczniejsza od Hippa, albo moje dziecko woli jedzenie w temperaturze pokojowej a nie podgrzewane.. W każdym razie opędzlowała sloik aż jej się uszy trzęsły :-D
Jak na razie mój mały smakosz nie jest wybredny i zjada ładnie wszystko co mama poda.

reklama
Zazdroszczę Wam wyboru smaków, tutaj to kompletna nędza - dla najmłodszych to marchewka, słodki ziemniak, zielony groszek i patison, dla trochę starszych kukurydza i mieszanka warzyw. Deserki też bez szaleństw - jabłko, banan, gruszka, brzoskwinia i sliwka. To wszystko co znalazłam w sklepach. Zupki tylko z mięsem..:(:-(

Jaśko wcina z apetytem słodkiego ziemniaka i groszek, po bananie bardzo bolał go brzuszek, a kaszki łyżeczką to nawet nie tknie, muszę mu dodawać do mleka:tak:

Asco a mnie się zawsze wydawało,że w takich krajach to jest full wypas:-D

U nas dziś był szpinak z ziemniaczkiem i niestety nie było szału:confused: Mała niewiele zjadła. Nie chciałam jej na siłę dawać jak zobaczyłam,że nie bardzo jej smakuje. Jutro spróbujemy czegoś innego:blink:

U nas wszystko wchodzi tylko przy szpinaku był płacz.. nie wierzyłam, że dziecko może tak zareagować na jedzenie jeśli mu nie smakuje..

dziwne, prawda? W Europie to jest wybor! Tutaj rzadza dwie firmy - Gerber i Heintz, zadnej konkurencji to i zadnej specjalnej oferty, bo i tak to wszyscy kupia:-(

Asco to macie przekichane.... u nas jest HIPP, Hainz, Grber, Cow&Gate(z tego wlasnie Barnim uwielbia) no i w PL sklepach mamy Bobovite........do koloru do wyboru.

U nas kroluje kaszka z Bobovity -bananowa i obiadki z Hippa ( warzywka ) choc i lubi deserki owocowe tez wcinac.
Podalam raz szpinak i niestety tego nie trawi.

U nas ciąg dalszy niechęci do jedzenia 2x90 ml mleka, 1/3 słoiczka jabłko+banan, po 2,5h spaniu 90ml mleka i 6 łużek zupy

reklama
A u nas po wczorajszym szpinaku (niezaakceptowanym zresztą) dziś była marchewka z ziemniaczkiem z Hippa. I nie wiem czy to danie nie będzie na pierwszym miejscu ulubionych dań Anulki. Zajadała aż jej się uszka trzęsły:-D

Do góry