reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

A my nadal na cycu + 1 butla MM na wieczór (+ woda przy upałach). Nasza pediatra zaleciła dopiero po ukończeniu 5-go miesiąca wprowadzić 1 łyżeczkę kaszki do wieczornej butli.

reklama
Juliaidaro- dynia z ziemniaczkami jest z Hippa:tak: - mój dziś kończył słoiczek i wymieszałam z moim mlekiem i z 5 kosteczek ziemniaczka z zupy zmiksowałam i ciepła mu nie podchodziła:no:(chyba ze względu na wychodzący ząbek) ale zimna owszem i to wszystko pochłonął. Przejrzę skład innych słoiczków i jutro coś nowego kupimy.:tak:

My tez jeszcze na cycu. Dzis pediatra mi powiedzial ze w polowie piatego miesiaca moge malemu zaczac dawac, najpierw lyzeczke ugotowanego ziemniaczka 4, 5 dni odczekac i znowu. Mamy zaczynac od warzyw takich jak brokuly, a marchewke i soki dopiero pozniej ze wzgledu na to ze m jest strasznym alergikiem i astmatykiem do tego ma luszczyce. Maly nie musi byc alergikiem ale na razie nie wiadomo i trzeba zaczac ostroznie.
Teraz to mysle ze karmienie cycem to luksus, dajesz i koniec dziecko nakarmione. Ja jeszcze poradze sie drugiegi lekarza jak to jest z tym jedzonkiem

Ja tez myslalam ze zaczniemy od marchewki. Specjalnie choduje w ogrodku, ale na razie nie bedziemy jej podawali jesli tak lekarz mowi. Zrobie malemu moze w sloiczki, albo zamroze to bedzie na pozniej.
No to niech Pablowi smakuje:-), my to chyba ostatni bedziemy z nowym jedzonkiem

Jarzynowa Bobovity pobiła Dynię z Hippa :-D Właśnie skończyłam uspokajać Gabrysię, która wpadła w histerię, że to już koniec słoiczka ;-):sorry2:

u nas dynia z ziemniaczkiem jest raczej na dole listy, teraz małej chciałam dać marcewke z ziemniaczkiem ale drze się posodzona do fotelika więc chyba nici z obiadu

pabella ale mnie rozśmieszyłaś swoim postem:-):-)

A my zjedliśmy pół słoiczka marchewkowej z ryżem; zobaczymy, co będzie się działo;-)

reklama
coś mnie to uczulenie martwi, źle, że zmieniłam mleko i wprowadziłam obiadki jednocześnie, więcej zgadywania.
dziś M miał nakarmić obiadkiem młodego, nie dość, że wszystko ubabrał i mam leżaczek do prania, to jeszcze obił dziecku dziąsełka i mi się zniechęciło do łyżeczki :/ cholera jasna, oby jutro o tym nie pamiętał...

Do góry