reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

A my nadal na cycu + 1 butla MM na wieczór (+ woda przy upałach). Nasza pediatra zaleciła dopiero po ukończeniu 5-go miesiąca wprowadzić 1 łyżeczkę kaszki do wieczornej butli.

reklama
Juliaidaro- dynia z ziemniaczkami jest z Hippa:tak: - mój dziś kończył słoiczek i wymieszałam z moim mlekiem i z 5 kosteczek ziemniaczka z zupy zmiksowałam i ciepła mu nie podchodziła:no:(chyba ze względu na wychodzący ząbek) ale zimna owszem i to wszystko pochłonął. Przejrzę skład innych słoiczków i jutro coś nowego kupimy.:tak:

My tez jeszcze na cycu. Dzis pediatra mi powiedzial ze w polowie piatego miesiaca moge malemu zaczac dawac, najpierw lyzeczke ugotowanego ziemniaczka 4, 5 dni odczekac i znowu. Mamy zaczynac od warzyw takich jak brokuly, a marchewke i soki dopiero pozniej ze wzgledu na to ze m jest strasznym alergikiem i astmatykiem do tego ma luszczyce. Maly nie musi byc alergikiem ale na razie nie wiadomo i trzeba zaczac ostroznie.
Teraz to mysle ze karmienie cycem to luksus, dajesz i koniec dziecko nakarmione. Ja jeszcze poradze sie drugiegi lekarza jak to jest z tym jedzonkiem

Ja tez myslalam ze zaczniemy od marchewki. Specjalnie choduje w ogrodku, ale na razie nie bedziemy jej podawali jesli tak lekarz mowi. Zrobie malemu moze w sloiczki, albo zamroze to bedzie na pozniej.
No to niech Pablowi smakuje:-), my to chyba ostatni bedziemy z nowym jedzonkiem

Jarzynowa Bobovity pobiła Dynię z Hippa :-D Właśnie skończyłam uspokajać Gabrysię, która wpadła w histerię, że to już koniec słoiczka ;-):sorry2:

u nas dynia z ziemniaczkiem jest raczej na dole listy, teraz małej chciałam dać marcewke z ziemniaczkiem ale drze się posodzona do fotelika więc chyba nici z obiadu

pabella ale mnie rozśmieszyłaś swoim postem:-):-)

A my zjedliśmy pół słoiczka marchewkowej z ryżem; zobaczymy, co będzie się działo;-)

reklama
coś mnie to uczulenie martwi, źle, że zmieniłam mleko i wprowadziłam obiadki jednocześnie, więcej zgadywania.
dziś M miał nakarmić obiadkiem młodego, nie dość, że wszystko ubabrał i mam leżaczek do prania, to jeszcze obił dziecku dziąsełka i mi się zniechęciło do łyżeczki :/ cholera jasna, oby jutro o tym nie pamiętał...

Do góry