reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Witajcie dziewczyny. Wczoraj podałam mojej Karoli kleik ryżowy. Jest wszystko ok:) Nie marudzi. Tylko że zastanawiam sie czy dawać jej butelką czy z miseczki bo butelką trochę się wymęczyła:p

Dziś kupiłam w Tesco, kaszkę ryżową z brzoskwiniami, ziemniaczki ze szpinakiem Bobo Vity i jarzynową Gerbera - dziś wcinamy kaszkę bo muszę po mału mleko z zamrażarki zużywać.

Marta - u nas zupka jarzynowa z gerbera było przyjeta z umiarkowanym entuzjazmem (to i tak sukces), z bobo vity jarzynowa jest blee (ma intensywny smak selera), dynia z ziemniakiem po początkowym jedzeniu bez entuzjazmu została ostatecznie zbojkotowana:) Słoiczków ze szpinakiem nie możemy bo mają w składzie mleko/śmietankę

ja zamowilam z bobowity ziemniaczki ze szpinakiem w skaldzie nie widze mleka wiec mam nadzieje ze mojemu nie zaszkodzi zobaczymy .....;/

Justynko, bananową kończymy podaję łyżeczką tylko muszę co raz dosypywać bo rzednie - w ostateczności rzadką podaję butelką przez miękki ustnik silikonowy Canpol.
Vetuś - ziemniaczki ze szpinakiem BV nie maja w składzie mleka:no: - ziemniaki 40%, szpinak 25,5%,woda, sok jabłkowy 11,3%, ryż 9,5%, olej kukurydziany - z ulotki.

A my właśnie dziś na oiadek próbujemy szpinak z ziemniaczkiem. Zobaczymy, czy będzie akceptacja:tak::-D

Dziewczyny czy jak podajecie obiadek w słoiczku lub warzywo to w ciagu tego samego dnia dajecie owoc lub jakis desrek typu mus jabłkowo-bananowy? Czy juz tylko samo mleko?

reklama
A u nas chyba słoiczki spowodowały tą wysypkę, ale w takim razie co? Bo wydedukowałam sobie, ze ziemniak... Tylko to się powtarzało w dyni+ziemniak, a wysypka tego dnia się zaostrzyła... A wyszła wcześniej po zupkach jarzynowych z BV i G. Chyba, że jakiś zagęstnik typu skrobia??? Ale to jest chyba we wszystkich zupkach, a ziemniak też wszędzie dają :/

1 dzień bez obiadków wczoraj i krostek nie ma, została tylko szorstka skóra

Do góry