reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Witajcie dziewczyny. Wczoraj podałam mojej Karoli kleik ryżowy. Jest wszystko ok:) Nie marudzi. Tylko że zastanawiam sie czy dawać jej butelką czy z miseczki bo butelką trochę się wymęczyła:p

Dziś kupiłam w Tesco, kaszkę ryżową z brzoskwiniami, ziemniaczki ze szpinakiem Bobo Vity i jarzynową Gerbera - dziś wcinamy kaszkę bo muszę po mału mleko z zamrażarki zużywać.

Marta - u nas zupka jarzynowa z gerbera było przyjeta z umiarkowanym entuzjazmem (to i tak sukces), z bobo vity jarzynowa jest blee (ma intensywny smak selera), dynia z ziemniakiem po początkowym jedzeniu bez entuzjazmu została ostatecznie zbojkotowana:) Słoiczków ze szpinakiem nie możemy bo mają w składzie mleko/śmietankę

ja zamowilam z bobowity ziemniaczki ze szpinakiem w skaldzie nie widze mleka wiec mam nadzieje ze mojemu nie zaszkodzi zobaczymy .....;/

Justynko, bananową kończymy podaję łyżeczką tylko muszę co raz dosypywać bo rzednie - w ostateczności rzadką podaję butelką przez miękki ustnik silikonowy Canpol.
Vetuś - ziemniaczki ze szpinakiem BV nie maja w składzie mleka:no: - ziemniaki 40%, szpinak 25,5%,woda, sok jabłkowy 11,3%, ryż 9,5%, olej kukurydziany - z ulotki.

A my właśnie dziś na oiadek próbujemy szpinak z ziemniaczkiem. Zobaczymy, czy będzie akceptacja:tak::-D

Dziewczyny czy jak podajecie obiadek w słoiczku lub warzywo to w ciagu tego samego dnia dajecie owoc lub jakis desrek typu mus jabłkowo-bananowy? Czy juz tylko samo mleko?

reklama
A u nas chyba słoiczki spowodowały tą wysypkę, ale w takim razie co? Bo wydedukowałam sobie, ze ziemniak... Tylko to się powtarzało w dyni+ziemniak, a wysypka tego dnia się zaostrzyła... A wyszła wcześniej po zupkach jarzynowych z BV i G. Chyba, że jakiś zagęstnik typu skrobia??? Ale to jest chyba we wszystkich zupkach, a ziemniak też wszędzie dają :/

1 dzień bez obiadków wczoraj i krostek nie ma, została tylko szorstka skóra

Do góry