reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

My własnie skonczyłysmy deserek mus jabłkowo-bananowy :) Oj był szał :) Zuza az sie trzesła! To jest to :)
No i poddałam sie - poniewaz jest alergikiem musze kupowac kaszki bez mleka i robic na bebilonie pep[ti. Nie smakuje jej to i pluje kaszka. Chyba nie kazde dziecko mu jeść kaszkę prawda? Mleko warzywa i owoce wystarczą?

reklama
U nas dziki szał jak pochłania wszelkie zupki jarzynowe:-D
a owoce wcina aż miło. Przetestowaliśmy już: jabłko, banana, brzoskwinię, malinę i jagodę. Banany górą:-)

ale szalejecie he he u nas z owoców tylko jabłko mam uraz jak płakał po brzoskwini i narazie nie eksperymentuje poczekam aż skończy 5 miesięcy....

a te zupki jarzynowe macie z mięskiem???

Pinka widziałam słoiczki bobovity zupka jarzynowa po 4 miesiacu i sa chyba bez miesa bo po 5 jest wyraznie zaznaczone ze z indykiem czy z kurczakiem :)
U Zuzi po jabłku była ostatnio lekka wysypka wiec na dniach czekam na rezultaty :)

My dzis na kolacje miałysmy ''Przysmak na dobranoc'' z hippa czyli kaszka ryzowa na mleku z jabłkiem i gruszka i nawet zjedzone było ze smakiem ale nie całe poł słoiczka,ciekawe na ile pozwoli jej to pospac;)

Kika dzieki za info muszę poszperac i poszukać;-)
Ola- mój na nic nie reaguje:no: jestem pewna ze nawet jak bym mu kit podała to i tak by sie obudził:-D:-D

fajnie maja te z Was ♦ktore moga podawac dania z melkiem innym niz np.bebilon pepti.(wiekszy wybor).....ale trudno to nie koniec swiata ....

przejzalam oferte hippa i jest tam wiele produktow ,ktore mnie zdziwily np.kaszka mleczna z biszkoptami po 4 miesiacu :szok:

fajnie maja te z Was ♦ktore moga podawac dania z melkiem innym niz np.bebilon pepti.(wiekszy wybor).....ale trudno to nie koniec swiata ....

przejzalam oferte hippa i jest tam wiele produktow ,ktore mnie zdziwily np.kaszka mleczna z biszkoptami po 4 miesiacu :szok:
A co cię tu dziwi? W 5 m-cu u dzieci wprowadza sie gluten stąd ten biszkopt (zobacz na skład procentowy ile go jest) A kaszka jak kaszka.

Ostatnia edycja:
reklama
myslallam ze po czwartym miesiacu jeszcze niemozna glutenu wprowadzac dopiero po 5 ,ale nie znam sie na tym wiec wierze ,ze tak moze byc wkoncu to robia specjlisci ktorzy sie na tym znaja..........

Do góry