reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

My na razie tylko cyc:-) ale dostaliśmy dziś kaszkę ryżową z bananem po 4 m-cu i tak się biję z myślami czy mu podać na swoim mleku czy jeszcze poczekać:dry:. Jula wcześniej przyzwyczajałam do nowych smaków ale to z racji planowanego zabiegu i mojej nieobecności:tak:.

reklama
Scarlet dzięki!! Też próbowałam Jasia uspokajać w nocy smokiem, ale on o godzinie 2ej po prostu ma wielkie oczy, uśmiecha się do mnie i bawi rączkami, a po chwili przewraca się na brzuch i krzyczy jak nie może się odwrócić, więc go biorę pod cycek, bo jak chcę mu dać smoka i uspać, to się drze, raz nawet półtorej godziny walczyłam, bo postanowiłam skończyć z nocnym cyckiem, no ale się nie dało, Jasiek wygrał :D

Pinka a spróbuj mu dać najpierw soczek z bananem ja tak małej daje nowości najpierw w soczku później na talerzy dzisiaj kupiłam bobofruta z dynią wiec jak przejdzie bedzie obiadem z dynią banana jeszcze jej nie dałam planuje jutro ale3dni teraz piła bobofruta z bananem

Malina nam taki bardzo zachwalany lekarz guru naszych gnieźnieńskich lekarzy mówił że żołąek dziecka w nocy musi odpoczywać żadnego jedzenia i żeby oduczyć to zamiast mleka podawać samą wode po kilku dniach dziecko powinno sie oduczyć budzenia w nocy bo będzie wiedziało że nie ma sensu sie budzić na samą wode u nas zadziałało i Lena ładnie przesypia całą nocke

Ostatnia edycja:
rany papcia, mam ochotę spróbować, ale aż się boje, że mi z głodu zafunduje pobudki co godzinę... opisz jak Lena zareagowała za 1 razem?

Troche popłakała ale wypiła i zasneła
Koncia przeżyłaś kolki to i odzwyczajanie od mleka nocnego przeżyjesz bo kolki u was przecież ostre były:)

a z tą marchwią to spróbuj taka jak pisałam Pince najpierw soczek ale z wodą rozrobiony

My dzisiaj rozpoczęłyśmy przygodę z nowymi smakami. Na początek oczywiście Marchewka Hippa. Reakcja raczej obojętna. Ani zachwytu nie zauważyłam, ani niechęci. Coś tam matka podała, to się zjadło ;-) Chociaż właściwie "zjadło" to zbyt wiele powiedziane, bo Gabrysia próbowała łyżeczkę ssać.. Długa droga przed nami.. :-)

Scarlet dzięki!! Też próbowałam Jasia uspokajać w nocy smokiem, ale on o godzinie 2ej po prostu ma wielkie oczy, uśmiecha się do mnie i bawi rączkami, a po chwili przewraca się na brzuch i krzyczy jak nie może się odwrócić, więc go biorę pod cycek, bo jak chcę mu dać smoka i uspać, to się drze, raz nawet półtorej godziny walczyłam, bo postanowiłam skończyć z nocnym cyckiem, no ale się nie dało, Jasiek wygrał :D

hehehe to masz wesoło w środku nocy:-D ja tak mam koło 5.00-6.00, mały wybudza się, zaczyna gugać, śmiać się, obracać,zaczepia mnie rączkami i za nic nie chce przysnąć, a jak butlę próbowałam dać, to wypluwa i się złości, że jeszcze nie..

reklama
Papciu ja tam się nie będę z lekarzem guru spierać, ale moim zdaniem owszem żołądek powinien odpocząc w nocy, tylko nie jestem pewna czy już u tak małego dziecka :) Poza tym aż tak mnie to nie męczy, żeby teraz walki z Jasiem uprawiać po nocach, chyba gorzej byśmy na tym wyszli, skoro ma taką potrzebę, to co ja go na siłę będę ustawiać ;) Jeszcze przyjdzie na to czas..

Do góry