reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

My na razie tylko cyc:-) ale dostaliśmy dziś kaszkę ryżową z bananem po 4 m-cu i tak się biję z myślami czy mu podać na swoim mleku czy jeszcze poczekać:dry:. Jula wcześniej przyzwyczajałam do nowych smaków ale to z racji planowanego zabiegu i mojej nieobecności:tak:.

reklama
Scarlet dzięki!! Też próbowałam Jasia uspokajać w nocy smokiem, ale on o godzinie 2ej po prostu ma wielkie oczy, uśmiecha się do mnie i bawi rączkami, a po chwili przewraca się na brzuch i krzyczy jak nie może się odwrócić, więc go biorę pod cycek, bo jak chcę mu dać smoka i uspać, to się drze, raz nawet półtorej godziny walczyłam, bo postanowiłam skończyć z nocnym cyckiem, no ale się nie dało, Jasiek wygrał :D

Pinka a spróbuj mu dać najpierw soczek z bananem ja tak małej daje nowości najpierw w soczku później na talerzy dzisiaj kupiłam bobofruta z dynią wiec jak przejdzie bedzie obiadem z dynią banana jeszcze jej nie dałam planuje jutro ale3dni teraz piła bobofruta z bananem

Malina nam taki bardzo zachwalany lekarz guru naszych gnieźnieńskich lekarzy mówił że żołąek dziecka w nocy musi odpoczywać żadnego jedzenia i żeby oduczyć to zamiast mleka podawać samą wode po kilku dniach dziecko powinno sie oduczyć budzenia w nocy bo będzie wiedziało że nie ma sensu sie budzić na samą wode u nas zadziałało i Lena ładnie przesypia całą nocke

Ostatnia edycja:
rany papcia, mam ochotę spróbować, ale aż się boje, że mi z głodu zafunduje pobudki co godzinę... opisz jak Lena zareagowała za 1 razem?

Troche popłakała ale wypiła i zasneła
Koncia przeżyłaś kolki to i odzwyczajanie od mleka nocnego przeżyjesz bo kolki u was przecież ostre były:)

a z tą marchwią to spróbuj taka jak pisałam Pince najpierw soczek ale z wodą rozrobiony

My dzisiaj rozpoczęłyśmy przygodę z nowymi smakami. Na początek oczywiście Marchewka Hippa. Reakcja raczej obojętna. Ani zachwytu nie zauważyłam, ani niechęci. Coś tam matka podała, to się zjadło ;-) Chociaż właściwie "zjadło" to zbyt wiele powiedziane, bo Gabrysia próbowała łyżeczkę ssać.. Długa droga przed nami.. :-)

Scarlet dzięki!! Też próbowałam Jasia uspokajać w nocy smokiem, ale on o godzinie 2ej po prostu ma wielkie oczy, uśmiecha się do mnie i bawi rączkami, a po chwili przewraca się na brzuch i krzyczy jak nie może się odwrócić, więc go biorę pod cycek, bo jak chcę mu dać smoka i uspać, to się drze, raz nawet półtorej godziny walczyłam, bo postanowiłam skończyć z nocnym cyckiem, no ale się nie dało, Jasiek wygrał :D

hehehe to masz wesoło w środku nocy:-D ja tak mam koło 5.00-6.00, mały wybudza się, zaczyna gugać, śmiać się, obracać,zaczepia mnie rączkami i za nic nie chce przysnąć, a jak butlę próbowałam dać, to wypluwa i się złości, że jeszcze nie..

reklama
Papciu ja tam się nie będę z lekarzem guru spierać, ale moim zdaniem owszem żołądek powinien odpocząc w nocy, tylko nie jestem pewna czy już u tak małego dziecka :) Poza tym aż tak mnie to nie męczy, żeby teraz walki z Jasiem uprawiać po nocach, chyba gorzej byśmy na tym wyszli, skoro ma taką potrzebę, to co ja go na siłę będę ustawiać ;) Jeszcze przyjdzie na to czas..

Do góry