reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Chciałam ostatnio kupic słoiczek z Hippa - Pierwsza Marchewka i nie mogę go nigdzie dostac. Myślicie że to dobra opcja na pierwszy posiłek inny niż mleczko?
Od czego Wy zaczynałyście?

I mam pytanko ... skoro posiłki to i łyżeczki. Czy któraś z Was używa łyżeczki metalowej? Bo u mnie sie szykuje spór z tesciówką, ona za metalową bo wg niej i jej koleżanki logopedy dziecko powinno czuc smak metalu, dla mnie bez sensu. Wg mnie ważniejsze są dziąsełka a na smaki przyjdzie czas później.
Chce kupic plastikowe z Aventu Philips - Łyżeczka do karmienia Nie zawiera bisfenolu A - SCF175/11 - Przygotowywanie i przechowywanie dań - Karmienie dziecka - Pielęgnacja dziecka i matki albo Tommee Tippe You are viewing the following product: AY{ECZKI Z CZUJNIKIEM TEMPERATURY (6 miesicy +)

Ostatnia edycja:
reklama
Lokatko ja na pierwszy posiłek obu chłopcom dałam marchewkę, potem marchewkę i ziemniaka. Zaczynamy od warzyw, bo po słodszych owocach mogą im one nie podejść.
Łyżeczkę też mamy plastikową, ja bym się bała metalowej uzywać, żeby im krzywdy nie zrobić, dziąsełka takich dzieciątek są bardzo delikatne, a one przy jedzeniu różne ruchy dziwne ruchy wykonują.
Długo nie używałam metalowej łyżki, taką zastawę kupiłam dopiero jak Piotrek miał 2 lata, a tak używaliśmy i do dzisiaj używamy łyżeczek melaminowych.

Ola mleko musi być modyfikowane w produktach dla dzieci do 1 r.ż. a to że pochodzi od "ekologicznej" krowy to tylko na plus, potem z tego mleka "ekologicznego" robią proszek, modyfikuja go i dopiero idzie do słoiczka, podobnie ze smietanką - ta ma poprostu wiecej tłuszczu zostawione
lokata-o łyżeczkach już było, nawet przytaczałaś ta opinie logopedy, z która wiekszośc sie nie zgadza - na poczatek plastikowa i tak naprawde obojetnie jaka byle miała gładkie brzegi aby przypadkowo nie poranić bł.śluzowej jamy ustnej dziecka

Ostatnia edycja:
Lokata- ja używam tych aventowych i sobie chwalę - od razu spasowała Pawełkowi;-) bałabym się, że dziecko może poranić sobie buźkę metalową łyżeczką:tak:

Vetus wielkie dzieki;)tak własciwie to nie miałam pojecia skad sie bierze mleko modyfikowane;)
Lokata mi znajoma mowiła ze przy jej corce logopeda tez zdecydowanie zalecała metalowe łyzeczki ;a my kupilismy na razie ,tak na szybkiego łyzeczki beabydream i tez im nic nie brakuje;)

Łyżeczka jaka bądź, bo i tak się wszystko marchewką zabarwia hahaha Butelkę też mam tylko jedną do soczków przeznaczoną, bo jest już kolorowa i za nic tego nie mogę umyć..

Lokata u nas też była "pierwsza marchewka", jeden słoiczek na dwa dni, ale i tak trzeba sporo spisać na straty, potem była marchewka+ziemniaczek, a jutro będzie dynia+ziemniaczek - nareszcie coś bez marchwi :D

Z soczków mamy już zaliczony: marchew, jabłko i brzoskwinia :) Nawet nie pomyślałabym ile to frajdy daje, takie wprowadzanie jedzonka :D

my mamy gumowe lyzeczki i to jeszcze z czasow kiedy julka zaczynala jesc... i sa super mlody tez wcina az mu sie uszy trzesa....a co do smakow to zaczynamy od bananka i jest ok wiec jutro jablko:)

ale te wasze dzieciaki juz nowośći jedzą:szok::szok: moj to jeszcze dzis ma marchew i ziemniak i po poludniu pierwszy raz dostanie troszkę jabluszka z brzoskwinką bo banana jakos boję sie mu dac....a jutro zobaczymy szpinak z ziemniakami,znając zycie będzie pluł

reklama
my dzisiaj mieliśmy obiadek mięsny:):-) tatus kupił dziewczynkom danie z królikiem. Ich miny były niesamowite bo smaki nie te co zawsze:) hi hi zobaczymy jakie beda kupki:):-D

Do góry