reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Futerko- ja tez bym jeszcze sie wstrzymała, zwłaszcza, ze pokarmy stałe podajesz w dzień a nie na noc - na noc nadal bedzie cyc i pobudki - no chyba, że tak jak marta zaczniesz dawać piotrusiowi kaszkę na cycusiowym mleku na noc:)

reklama
futrzaku ja własnie dlatego wprowadziłam tą łyżkę kleiku do wieczornego jedzenia i problem znikł. Śpi pięknie do ok 5-6 i budzi się do zabawy a nie do jedzenia. Flacha dopiero koło 8.00. Wcześniej budził się juz o 0.00 i koło 5.00
ale tak jak zawsze powtarzam, każde dziecko jest inne i ma rożne potrzeby. Mojego Piotrusia karmiłam piersią do roku czasu i na mleku cycowym bez dodatku kaszek i kleików przesypiał całe noce, dlatego nic nie kombinowałam, widocznie mu wystarczało. Owszem pił wtedy 250 - 300 ml mojego mleczka na jedno posiedzenie, a w dzień dostawał obiadki ze słoiczków i owoce. Herbatek, soków i kaszek nie używaliśmy wcale..

póki co się chyba wstrzymam ... w sumie pobudka o 2-3 to jeszcze nie tak źle... ale jak będzie już koło 24-1...wtedy pomyślę nad stałymi poważnie.

Koncia moja Małgoska tez przesypiała na cycowym do 5 rano;)
Futrzak u nas tez zaczeły sie czestsze pobudki jakies 10 dni temu i podawanie obiadkow ani kleik niczego nie zmieniły,nadal budzi sie ok 1 i ok 4 .

aaaaa zapomniałam dodac ze szpinak dzis ''wszedł'' 3/4 słoika ale bez entuzjastycznego machania nogami;)

u nas dzisiaj podałam młodemu te nieszczęsne brokuły, ale w ogóle mu nie podeszły, krzywił się, pluł, a po zjedzeniu pół słoika zaczął płakać:eek:

A my dzisiaj daliśmy 2 łyżeczki kleiku do mleczka, zobaczymy czy Jasiek wiecej na nim pośpi ;)

A kiedy się daje chrupka kukurydzianego do memlania?? Tak tylko orientacyjnie pytam, nie mam zamiaru jeszcze Jasiowi dawać, bo by se chyba prędzej w oko trafił ;p ale chciałabym wiedzieć..

reklama
Malina o ile pamiętam to Jaś dostał pierwszego chrupka jak miał 9 m-cy (wtedy wyrósł mu pierwszy ząbek)

Do góry