reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

U nas nowości wchodzą super:-) Barti tak wcina aż mu się uszy trzęsą. Drugi dzień zjedzony cały mały słoiczek, popite wodą z odrobiną herbatki rumiankowej i jeden posiłek z głowy;-) PO furrorze jaką robi u nas słodka dynia z ziemniakami, dzisiaj zasmakował w zupce jarzynowej Bobovity, w trakcie jedzenia złościł się i mnie popędzał żebym szybciej łyżeczki serwowała.
Za waszą radą czytam teraz etykiety i jestem w szoku jak bardzo różnią się te słoiczki. Zupka jarzynowa bobovity zawiera tylko: marchew ziemniaczka i odrobinkę 2% pora, natomiast z Hippa: marchew, ziemianki, kalafior, groszek.. a obydwie nazywają się tak samo. Zaczęliśmy od bobovity, bo wiem, że po marchewce i ziemniaczku nic mu nie było.

reklama
scarlet to prawda róznia sie ja wczoraj w sklepie czytałam angielskie słoiczki to np po czwartm miesiącu w słoiczku jest cebula mięso marchew ziemniak :szok:

scarlet to prawda róznia sie ja wczoraj w sklepie czytałam angielskie słoiczki to np po czwartm miesiącu w słoiczku jest cebula mięso marchew ziemniak :szok:

ja to az sie wczoraj zdziwiłam, bo chciałam kupic małemu samą marchewkę i nie było :no: same z kurczakiem, wołowiną, spagetti i to wszystko od 4 miesiąca, w koncu znalazłam marchewke z ziemniakiem :tak:

U nas nowości wchodzą super:-) Barti tak wcina aż mu się uszy trzęsą. Drugi dzień zjedzony cały mały słoiczek, popite wodą z odrobiną herbatki rumiankowej i jeden posiłek z głowy;-) PO furrorze jaką robi u nas słodka dynia z ziemniakami, dzisiaj zasmakował w zupce jarzynowej Bobovity, w trakcie jedzenia złościł się i mnie popędzał żebym szybciej łyżeczki serwowała.
U nas dziś też jarzynowa z Bobovity i popędzanie:-D Pawciowi jednak najbardziej podchodzi dynia z ziemniakiem i marchewka z ziemniakiem z Hippa, czyli to co słodkie

U nas dzis i wczoraj tez furore robi dynia z ziemniakiem:-D Co do składu słoiczkow to dzis widziałam gerbera i hippa ze szpinakiem a w składzie było mleko:szok: i smietana:szok:

bo szpinak bez mleka czy smietany jest niezjadliwy - ale mleko w tych daniach to mleko modyfikowane więc jeśli wasze dzieci nie mają skazy białkowej to moga dostac te słoiczki. Potem mleko jest np. w potrwce z cielęcini hippa

ja puki co nie daje małej słoiczków mamy swoje warzywka w ogródku z dala od ulic i wogóle sama ekologia więc jej daje nasze w sumie nie zjada tego dużo wiec nawet szkoda otwierać słoiczki a wczoraj jak widziała że jadłam jogurt tak sie histerycznie rozpłakała że masakra dałam jej 1/4 łyżeczki i jaka zadowolona odrazu i nic a nic jej nie wysypało a dzis np dostała marcheweczke z rosołku jutro będą ziemniaczki i marchewka jestem tylko ciekawa jak mam zrobić jej zupke marchewkową z ryżem ugotować marche i ryż na wodzie tak i podreptać tak? bo ja jej nie miele dusze widelcem bo jak sie nauczy bez gródek to później może być problem

papciu - na poczatek gotuj płatki ryżowe, są lepsze niż ryż i mieszaj na ciapataję z marchewka i ziemniaczkiem i odrobiną innych warzyw. Stopniowo wprowadza się grudki. A jak masz swoje warzywka to możesz dawać - kiedys nie było słoików i wszystko się gotowało dzieciom:)

reklama
Vetus ale tam pisało ze to mleko jest z ekologicznej hodowli wiec jak modyfikowane moze byc takie? a smietana tez moze byc modyfikowana?

Do góry