reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Pabella Hipp ma tzw dania jednoskładnikowe z serii A i one sa naprawde jednoskładnikowe ale też z tych 3 firm jest najdroższy

reklama
Domowe obiadki czy słoiczki? Artykuł z lutego 2010.
Domowe obiadki czy słoiczki - Mamo, gotuj dla malucha! / Karmienie / Pierwsza bryka (niemowlę 4-12 miesięcy) / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców
"(...) do ukończenia przez dziecko 12. miesiąca życia nie powinnam podawać mu mięs ani warzyw w innej postaci niż dania dostępne w słoiczkach. Powodem ma być zanieczyszczenie środowiska i brak możliwości przebadania kupowanych produktów oraz niedojrzała jeszcze w tym wieku wątroba malucha, która nie ma możliwości oczyszczania organizmu z ewentualnych toksyn."

Po jakim czasie wasze maluchy przekonały sie do jedzenia z łyżeczki? Mój tylko pluje i patrzy na mnie z wyrzutem ;p także jeszcze nic tak na prawdę nie spróbował...

Witam, jestem mamą Zosi i bardzo się cieszę, że znalazłam ten wątek. Chętnie dołącze, bo rozszerzanie diety u nas już niebawem, a ja jestem przerażona ze względu na małe, a częste ilości mleka wypijane przez moja kruszynkę, tj. po 70-90 ml, co 2 - 2,5 godziny i wierzcie mi, że wydłuzenie odstępu czasu miedzy posilkam nic nie daje, a powoduje, że Zosia wypija tylko po 500 ml mleka na dobę. Liczę na to, że jak zacznę wprowadzać inne pokarmy, to to nieszczęsne niedojadanie ruszy nam jak z kopyta. Co myślicie?

reklama
Do góry