reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Pabella Hipp ma tzw dania jednoskładnikowe z serii A i one sa naprawde jednoskładnikowe ale też z tych 3 firm jest najdroższy

reklama
Domowe obiadki czy słoiczki? Artykuł z lutego 2010.
Domowe obiadki czy słoiczki - Mamo, gotuj dla malucha! / Karmienie / Pierwsza bryka (niemowlę 4-12 miesięcy) / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców
"(...) do ukończenia przez dziecko 12. miesiąca życia nie powinnam podawać mu mięs ani warzyw w innej postaci niż dania dostępne w słoiczkach. Powodem ma być zanieczyszczenie środowiska i brak możliwości przebadania kupowanych produktów oraz niedojrzała jeszcze w tym wieku wątroba malucha, która nie ma możliwości oczyszczania organizmu z ewentualnych toksyn."

Po jakim czasie wasze maluchy przekonały sie do jedzenia z łyżeczki? Mój tylko pluje i patrzy na mnie z wyrzutem ;p także jeszcze nic tak na prawdę nie spróbował...

Witam, jestem mamą Zosi i bardzo się cieszę, że znalazłam ten wątek. Chętnie dołącze, bo rozszerzanie diety u nas już niebawem, a ja jestem przerażona ze względu na małe, a częste ilości mleka wypijane przez moja kruszynkę, tj. po 70-90 ml, co 2 - 2,5 godziny i wierzcie mi, że wydłuzenie odstępu czasu miedzy posilkam nic nie daje, a powoduje, że Zosia wypija tylko po 500 ml mleka na dobę. Liczę na to, że jak zacznę wprowadzać inne pokarmy, to to nieszczęsne niedojadanie ruszy nam jak z kopyta. Co myślicie?

reklama
Do góry