reklama
Pabella Hipp ma tzw dania jednoskładnikowe z serii A i one sa naprawde jednoskładnikowe
Właśnie ta seria A bardzo mi się podoba na początek A tych słoiczków na razie będzie szlo tak mało, że różnicy w cenie pewnie za bardzo nie odczuję :-)
lokata
Fanka BB :)
Domowe obiadki czy słoiczki? Artykuł z lutego 2010.
Domowe obiadki czy słoiczki - Mamo, gotuj dla malucha! / Karmienie / Pierwsza bryka (niemowlę 4-12 miesięcy) / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców
"(...) do ukończenia przez dziecko 12. miesiąca życia nie powinnam podawać mu mięs ani warzyw w innej postaci niż dania dostępne w słoiczkach. Powodem ma być zanieczyszczenie środowiska i brak możliwości przebadania kupowanych produktów oraz niedojrzała jeszcze w tym wieku wątroba malucha, która nie ma możliwości oczyszczania organizmu z ewentualnych toksyn."
Domowe obiadki czy słoiczki - Mamo, gotuj dla malucha! / Karmienie / Pierwsza bryka (niemowlę 4-12 miesięcy) / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców
"(...) do ukończenia przez dziecko 12. miesiąca życia nie powinnam podawać mu mięs ani warzyw w innej postaci niż dania dostępne w słoiczkach. Powodem ma być zanieczyszczenie środowiska i brak możliwości przebadania kupowanych produktów oraz niedojrzała jeszcze w tym wieku wątroba malucha, która nie ma możliwości oczyszczania organizmu z ewentualnych toksyn."
K
koncia
Gość
Po jakim czasie wasze maluchy przekonały sie do jedzenia z łyżeczki? Mój tylko pluje i patrzy na mnie z wyrzutem ;p także jeszcze nic tak na prawdę nie spróbował...
Po jakim czasie wasze maluchy przekonały sie do jedzenia z łyżeczki? Mój tylko pluje i patrzy na mnie z wyrzutem ;p także jeszcze nic tak na prawdę nie spróbował...
ze 2 dni zajęło mu przekonanie się do łyżeczki. Teraz pięknie otwiera paszczę i czeka na pyszny kąsek. Kupiłam zestaw takich mini łyżeczek. Dobrze się ich używa CANPOL ŁYŻECZKA ŁYŻECZKI DO KARMIENIA 3SZTUKI (1639085773) - Aukcje internetowe Allegro
Tommee Tippee Dwie miseczki do nauki jedzenia z łyżeczką i pokrywką
my mamy taki zestaw i łyzeczka zaakceptowana pierwszego dnia
my mamy taki zestaw i łyzeczka zaakceptowana pierwszego dnia
magdzior1985
Fanka BB :)
My mamy aventu i też od razu zaakceptowane Philips Avent Łyżeczka do karmienia (2 sztuki) (1683008136) - Aukcje internetowe Allegro
Marlena**
Aktywna w BB
Witam, jestem mamą Zosi i bardzo się cieszę, że znalazłam ten wątek. Chętnie dołącze, bo rozszerzanie diety u nas już niebawem, a ja jestem przerażona ze względu na małe, a częste ilości mleka wypijane przez moja kruszynkę, tj. po 70-90 ml, co 2 - 2,5 godziny i wierzcie mi, że wydłuzenie odstępu czasu miedzy posilkam nic nie daje, a powoduje, że Zosia wypija tylko po 500 ml mleka na dobę. Liczę na to, że jak zacznę wprowadzać inne pokarmy, to to nieszczęsne niedojadanie ruszy nam jak z kopyta. Co myślicie?
reklama
truskawkaM
Zaangażowana w BB
my zaczynajmy rozszerzać dietę od 4 miesiąca i zastanawiam sie nad zakupem takiego zestawu Tommee Tippee zestaw do karmienia 0%BPA niebieski (1681248030) - Aukcje internetowe Allegro - chce aby mały od początku jadł z "zastawy" a nie z słoiczków
moj Mały je tak samo jak Twoja córeczka Marleno, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuje
moj Mały je tak samo jak Twoja córeczka Marleno, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuje
Podziel się: