reklama
a ja szczerze mowiąc nie słyszalam zeby ktokolwiek z moich znajomych podawał kaszkę z mlekiem mamy.......
albo nie podawali wcale do 6 miesiąca bo pierś wystarczył albo jesli juz to z mm...
kaszkę spokojnie można podawać z mlekiem mamy, ale tak jak pisałam nigdy gęsta nie będzie. Jak komuś zależy na karmieniu piersią, a samo mleczko nie wystarcza, to myślę, że można spróbować, nie widzę powodu żeby rezygnować z cycucha i wprowadzać mm.
kleik ryżowy i mleko matki
scarlet ja nie mówie zeby rezygnowac z cycka tylko mówie ze ja nie słyszałam i sama tez tak nie robiłam zeby podawac kaszkę czy kleik z mlekiem matki co nie oznacza ze tak nie mozna........ ja poprostu nie wiem jak to zrobic w takim przypadku
scarlet ja nie mówie zeby rezygnowac z cycka tylko mówie ze ja nie słyszałam i sama tez tak nie robiłam zeby podawac kaszkę czy kleik z mlekiem matki co nie oznacza ze tak nie mozna........ ja poprostu nie wiem jak to zrobic w takim przypadku
odciągnięte mleko, łyżka kleiku, wstrząsnąć i wcinać
My tez zaczelismy juz jadac dodatkowe rzeczy. Mestwinek robil sie zaineresowany stolem i tym co na talezach i jak karmilam Barnima to tylko patrzyl i lekko otwieral buzke. Podaje mu czasami kleik ryzowy i jak je to az sie smieje. Ogolnie zjada jakies 30-40mlmleka plus kleik.
Dzis kupilam sloiczek z jabluszkem i bananem i juerko obaczymy jak to zasmakuje.
Co do mleczka to u nas roznie pije. W nocy budzi sie raz i je z 120-150 ml potem budzi sie rano i je 60ml. W ciagu dnia pije pomiedzy 90-120ml a na noc czyli od 18 do 20 ciagle tnkuje i wypija z 180ml.
Dzis kupilam sloiczek z jabluszkem i bananem i juerko obaczymy jak to zasmakuje.
Co do mleczka to u nas roznie pije. W nocy budzi sie raz i je z 120-150 ml potem budzi sie rano i je 60ml. W ciagu dnia pije pomiedzy 90-120ml a na noc czyli od 18 do 20 ciagle tnkuje i wypija z 180ml.
Ostatnia edycja:
Nasze zapasy Zobacz załącznik 365134
Dzięki, dobra rada na przyszłość, bo póki co to są nasze mega zapasy, bo jeden soczek starczy nam spokojnie na 3-4 dni jak rozrabiam z wodą. Dzisiaj nawet Jasiek dał się oszukać i wypił 20/80 z wodą hahahaha bo o samej wodzie nie ma mowy niestety :/
Przeczytałam chyba wszystkie etykiety słoiczków dla naszych pociech i jedna rzecz mnie zastanowiła. Dlaczego ziemniaczki ze szpinakiem Hippa i Gerbera są zrobione z dodatkiem mleka następnego, które wprowadzimy po 6 m.ż.? Jedynie w Bobovicie tego nie ma. I teraz nie wiem - zwracać na to uwagę? Może czepiam się już szczegółów?
reklama
pabella-powiem zczerze ze az tak dglebnie nie czytalam etykiet poprostu kupowalam. U nas kupuje z HIPP albo Cow and Gate i w nietorych jest mleko a niektorych nie ma a jak jest to tylko pisze ze zawiera mleko a nie pisze jakie. Nie wiem teraz czy podawac czy nie. Moze kupuj te z boboity narazie.
A ja mam pytanie : jak podajecie posilki chodzi mi o to w jakiej porze dnia i ile przewaznie podajecie (kika lyzeczek czy wiecej)
A ja mam pytanie : jak podajecie posilki chodzi mi o to w jakiej porze dnia i ile przewaznie podajecie (kika lyzeczek czy wiecej)
Podziel się: