reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
a ja szczerze mowiąc nie słyszalam zeby ktokolwiek z moich znajomych podawał kaszkę z mlekiem mamy.......

albo nie podawali wcale do 6 miesiąca bo pierś wystarczył albo jesli juz to z mm...

kaszkę spokojnie można podawać z mlekiem mamy, ale tak jak pisałam nigdy gęsta nie będzie. Jak komuś zależy na karmieniu piersią, a samo mleczko nie wystarcza, to myślę, że można spróbować, nie widzę powodu żeby rezygnować z cycucha i wprowadzać mm.
kleik ryżowy i mleko matki

scarlet ja nie mówie zeby rezygnowac z cycka tylko mówie ze ja nie słyszałam i sama tez tak nie robiłam zeby podawac kaszkę czy kleik z mlekiem matki co nie oznacza ze tak nie mozna........ ja poprostu nie wiem jak to zrobic w takim przypadku:tak:

scarlet ja nie mówie zeby rezygnowac z cycka tylko mówie ze ja nie słyszałam i sama tez tak nie robiłam zeby podawac kaszkę czy kleik z mlekiem matki co nie oznacza ze tak nie mozna........ ja poprostu nie wiem jak to zrobic w takim przypadku:tak:

odciągnięte mleko, łyżka kleiku, wstrząsnąć i wcinać:-D

My tez zaczelismy juz jadac dodatkowe rzeczy. Mestwinek robil sie zaineresowany stolem i tym co na talezach i jak karmilam Barnima to tylko patrzyl i lekko otwieral buzke. Podaje mu czasami kleik ryzowy i jak je to az sie smieje. Ogolnie zjada jakies 30-40mlmleka plus kleik.
Dzis kupilam sloiczek z jabluszkem i bananem i juerko obaczymy jak to zasmakuje.

Co do mleczka to u nas roznie pije. W nocy budzi sie raz i je z 120-150 ml potem budzi sie rano i je 60ml. W ciagu dnia pije pomiedzy 90-120ml a na noc czyli od 18 do 20 ciagle tnkuje i wypija z 180ml.

Ostatnia edycja:
Malinko, nie otwarte słoiczki mogą stać w szafce, nie muszą w lodówce zajmować miejsca (w nas zawsze deficytowego, bo ja zakupy robie głównie w selgrosie 1 na 3-4 tyg)

Dzięki, dobra rada na przyszłość, bo póki co to są nasze mega zapasy, bo jeden soczek starczy nam spokojnie na 3-4 dni jak rozrabiam z wodą. Dzisiaj nawet Jasiek dał się oszukać i wypił 20/80 z wodą hahahaha bo o samej wodzie nie ma mowy niestety :/

Przeczytałam chyba wszystkie etykiety słoiczków dla naszych pociech i jedna rzecz mnie zastanowiła. Dlaczego ziemniaczki ze szpinakiem Hippa i Gerbera są zrobione z dodatkiem mleka następnego, które wprowadzimy po 6 m.ż.? Jedynie w Bobovicie tego nie ma. I teraz nie wiem - zwracać na to uwagę? Może czepiam się już szczegółów?

reklama
pabella-powiem zczerze ze az tak dglebnie nie czytalam etykiet poprostu kupowalam. U nas kupuje z HIPP albo Cow and Gate i w nietorych jest mleko a niektorych nie ma a jak jest to tylko pisze ze zawiera mleko a nie pisze jakie. Nie wiem teraz czy podawac czy nie. Moze kupuj te z boboity narazie.

A ja mam pytanie : jak podajecie posilki chodzi mi o to w jakiej porze dnia i ile przewaznie podajecie (kika lyzeczek czy wiecej)

Do góry