reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Vecia a jak ja daje 3 miarki Nana i 3 bebiko to jest ok ? bo mam dość dużo jeszcze nana a chciałabym je zużyć do końca i przyznaje sie bez bicia że młoda od jakiegoś czasu na śniadanko pije krowie i nic jej nie jest więc jak jej dam póżniej 3miarki bebiko więcej to chyba nic sie nie stanie nie?

A tak wogóle to wszystkie te meka bebiko są z kleikiem bo u mnie w mieśćie są tylko takie?

Ja zamienilam mleko modyfikowane mojej corci na mleko krowie jak miala niespelna półtora roku... skutek brak odpowiedniej ilosci witamin i zelaza no i przyplątała sie anemia. Tym razem bede madrzejsza i tak nie postapie w koncu po cos te mleka sa modyfikowane i ich sklad jest naprawde wazny dla dziecka.

reklama
Kaszkę mannę zwykłą można dodać do zupki czy obiadku. Kaszkę owocową glutenową dodaję do ryżowej lub do deserku.

Żółtko daję co drugi dzień połówkę.

z tym żółtkiem lekarz dzis potwierdził ze w dni kiedy nie podajemy mesa,ale mysle ze chodzi o to co napisala spring i nie jest to jakies wielkie przewinienie..ja tak zrobilam nieraz a maly ma niedobor żelaza ;/

Malina- było fatalnie, krztusił się, wypluwał. Teraz jest lepiej ale nadal się zdarza dziwna mina i... wyplucie jedzonka z okrzykiem blleee. Nic nie pozostaje nam jak próbować dalej! Nie ma biedny zresztą wyjścia:-)

Acha no to dzięki, nie jestem z tym sama ;) chociaż muszę przyznać, że jest coraz lepiej.. Definitywnie skończyliśmy z papkowatymi słoiczkami, żeby się nie rozleniwiać, a do tego jeszcze ryżowe krążki z hippa na przegrychę też uczą żucia i gryzienia :)

Muszę właśnie te krążki zakupić! U nas chrupki zrobiły furorę aż biedaczyna cały się trząsł jak smakołyk do paszczy się zbliżał:-)

Hahaha u nas Janek się trzęsie na widok chleba ;p

Acha i spróbowaliśmy jogurtów nestle - pyyyyyycha ale te waniliowe, bo mam też malinowe, ale są kwaśniejsze i tak średnio wchodzą..

reklama
Ja dałam kilka razy Gabie Hippa po 7 miesiącu. Jadła bez żadnych problemów, aż byłam w szoku.. No ale potem w kupie miałam kluseczki i większe cząstki warzyw w niezmienionej postaci :sorry2: Czyli mamy problem w odwrotna stronę niż wy

Do góry