reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
A ja muszę się pochwalić!
Dzisiaj Gabi zjadła 160g Marchewki z groszkiem i indykiem! czegoś takiego jeszcze nie było i nawet nie marudziła!
a na deser całe starte jabłko! i ładnie piła 4x 140ml! szok!:-)
chyba taki prezencik nam dzisiaj fundnęła, żebyśmy psychicznie odpoczęli ;-)
ale jak fajnie nam minął dzień, jak ona tak ładnie jadła, chciałabym tak codziennie!

Scarlecia u nas też dziś gurował babydream na obiadek cały słoik kurczak z ziemniakami i marchwią dodałam żółtko zjadła poszła spąc wstała zjadła uwaga całego brokuła same różyczki oczywiście popchła piersią z kurczaka po 1,5 h była już głodna i wciągneła mus wieloowocowy babydreama i posuneła krakersami:szok::szok::szok: chyba zmiana klimatu ją tak wygłodził bo na kolacje wciągła 270mm i przegryzła 2plastrami szynki gotowanej i rzucała sie na salami ale już jej nie dałam bo przeciez miałam wrażenie że pęknie:baffled:
Już widze jakie zawartości będzie miała jutro pielucha

Wow, całego brokuła? Gdzie ona to wszystko zmieściła? Ja mam taki apetyt tylko przed @ :-D

A ja się ostatnio zawiodłam na indyku z ryżem i warzywami BD, bo po podgrzaniu zrobiła się z tego zupa, a byłam poza domem i nie miałam czym zagęścić, więc mi się dziecko całe ubabrało! I miało kawałki mięska, mimo, że to po 4 miesiącu...

Ale mimo to kupuję teraz obiadki tylko BD, bo cenowo się bardzo opłaca. Młody ubóstwia kurczak/dynia/ryż od 4mż.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wredniaczku ale przynajmniej znasz możliwości Gaby:-D
Papcia o matko, jaki ona ma apetyt!!:szok::-) brawo dla Lenuski!

a ja z racji, że byłam w sobotę w Auchanie, wzięłam na spróbowanie 2 słoiczki z Hamanka na próbę. Nigdzie indziej nie można ich kupić, a i cenowo kuszą, bo wychodzą jak Babydream na przecenie. Bukiet jarzyn z kurczakiem i ziemniakami wszedł w kilka minutek, można powiedzieć, że młodemu brakło. Ja w sumie konsystencją nie jestem zadowolona, bo jak nie na zupkę strasznie rzadkie, poza tym obiadek był po 6 mies i nie było ani pół grudki, do których już się przyzwyczailiśmy. Ze względu na to, że młodemu smakowało, na pewno kiedyś jeszcze kupię..

Wredniaku - to juz jakies swiatelko w tunelu karmienia Gabi sie pojawilo:)

Papciu - Lenka to ma apetyt i smakosz z niej niezly, a jak Ty jej dajesz te nalesniczki, szyneczki, miesko - miksujesz czy dajesz juz w kawalkach?

Scarceltka - u nas jogurty tez Jasko uwielbia, ale niestey dania obiadkowe, to juz mniej, tu ciagle walczymy przy jedzeniu

O, widzę, że Marcówki zrobiły zapasy słoiczkow w rossmanowej promocji :-) Ja też ;-) Gabrysia zajada je jak każde inne, czyli z wielkim apetytem :-D Pewnie jakbym jej dała, to by z Lenką mogła konkurować w apetycie :laugh2: Swoja drogą, Papciu, jak w takiej szczuplutkiej dziewczynce tyle jedzenia się mieści? ;-):-D

reklama
Pabelka nie wiem pierwszy raz jej sie tak porobiło dzisiaj juz mniejszy apetyt miała

Asco Lena je w kawałkach jerzynki w zupce w kosteczke a reszta kawałki ale Lena nigdy nie jadła papek od samego poczatku miała rozgniatane tylko widelcem a potem stopniowo jadła większe kawałki no chyba że je słoiczek to wtedy paka ale to żadko bywa bo ja jej sama gotuje

Do góry