reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Maksiu dostał od dziadków w prezencie słoiczki z indykiem, niestety na maśle. Mimo to postanowiłam mu dać, no i bolał go brzuch wymiotował po tym :zawstydzona/y::baffled: I w sumie mnie to dziwi, bo on ma alergię na białko i co najwyżej powinna być wysypka. Przy nietolerancji laktozy byłby ból brzucha. Vetka, co o tym myślisz? Czy to może znaczyć, że ma nietolerancję? Co ciekawe wysypki brak...

reklama
Koncia - u nas alergia na białko objawiała się głównie wymiotami i ulewaniem, za to zmiany skórne były bardzo bardzo łagodne. Wymioty były również po obiadkach z masłem.

podałam dziś kaszkę mega gęstą i cieplejszą... i stwierdziłam że on się nie krztusi ale ma odruch wymiotny:/ chyba muszę wypróbować kaszkę innej firmy...

a jaka kaszkę próbowałaś?
u nas BV bananowa, malinowa mu nie podeszły, płacz i plucie.
Dopiero Bv mleczno- ryżowa waniliowa przypadła mu do gustu, najwidoczniej łagodna w smaku.

Dziewczyny u nas to samo, żadna kaszka jej nie podeszła... BV próbowałysmy malinowa, jabłkowa i bananową a z Nestle próbowałam tylko bananową. U nas jedny kaszka jaka daje rade (100ml max) to Nestle SINLAC. CZasami do niej dodaje owoce.

U nas tez ten odruch wymiotny jest wtedy jak je np obiadek jest koncówka i juz nie moze. U was tez tak jest?
Przez to własnie boje sie podac obiadków po 6 miesiacu :(

Dziewczyny u nas to samo, żadna kaszka jej nie podeszła... BV próbowałysmy malinowa, jabłkowa i bananową a z Nestle próbowałam tylko bananową. U nas jedny kaszka jaka daje rade (100ml max) to Nestle SINLAC. CZasami do niej dodaje owoce.

U nas tez ten odruch wymiotny jest wtedy jak je np obiadek jest koncówka i juz nie moze. U was tez tak jest?
Przez to własnie boje sie podac obiadków po 6 miesiacu :(

mój jak mu smak kaszki podpasował nie ma odruchu wymiotnego, moze spróbuj własnie jakiś taki najbardziej neutralny. Czasem na kolacje młody wypije 200-220 ml takiej gęstej z butelki.
A odruch wymiotny przy obiadkach mamy jedynie przy większych kawałkach, jak jest najedzony to wypluwa. Dzisiaj przetestuje gerbera po 6 miesiącu, Vecia pisała, że tam nie ma takich wielkich kawałów jak BV

reklama
To Małgoska zjada wszystko;) kaszka do mojego mleka była bananowa i treraz jest truskawkowa ,obie pochłania bez gadania(zawsze z bv) ;) a ta na sniadanie to je łyzeczka i była truskawkowa(nestle) i teraz ma owoce lesne (bv) obie z apetytem jedzone,nigdy nie miała odruchu wymiotnego,jak sa za duze kawałki to jest histeria a jak juz nie chce to tak zacisnie usta ze imadłem nie da sie otworzyc;)

Do góry