reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

aaaa i jesteśmy po obiadku: gerber po 6 miesiącu, indyk z pomidorami. Kawałeczki akurat na jego mozliwości, nie było poroblemów z przełykaniem, ale widziałam, że mu specjalnie nie podeszło, jak każdy obiadek z tej firmy. Teraz czas na Hippa, może będzie bardziej smakowało.

ooo a jednak nasze brzdace czyms sie roznia;)Goska ten zestaw uwielbia;)

wracajac do zołtek,jak długo trzeba podawac po poł zołtka?i do kiedy co drugi dzien? trzeba sie tego tak sztywno trzymac?czemu własciwie tak pomału z tym zołtkiem sie ''idzie'' ?

reklama
Cesis - ja dodaje do zupek ryzu albo kaszki mannej, oczywiscie poxniej wszystko miksuje, bo inaczej synek tym pluje

Olus - moja pediatra mi mowila, ze zoltko nalezy podawac do roku, najpierw co 2-3 dni (pol zoltka), po 9 m-cu cale zotko co 2 dni, nastepnie po ukonczeniu roku mozna sprobowac podac cale jajko, ale nie wiem jakie sa zalecenia polskich pediatrow.

Scarletko - Jasko poki co, po kiwi jest ok, samego nie dostaje bo jest zakwasny dla niego, ale z bananem jest mniam:) Miksuje mu calego banan i cale kiwi, synek zjada 100-150 gr, a ja wyjadam reszte:-D

My innego mieska niz kurczak nie jedlismy:no:, w sloczkach jest jeszcze tylko wolowina, ale wyglada okropnie

Ostatnia edycja:
Ola, białko jajka jest podobno bardzo mocno alergizujące, dlatego podaje się najpierw samo żółtko. W 7. i 8. miesiącu podaje się poł zółtka co drugi dzień, od 9 do 10 miesiąca 1/2 żółtka codziennie, a od 11 mż mozna juz teoretycznie podawać całe jajko 3-4 razy w tygodniu.
Ja nie trzymam się sztywno tego zalecenia, żeby dawać co 2 dni. Czasami wypada nam co trzy :)

witam ! mam pytanie (moze nie do konca madre ale podobno kto pyta nie bladzi) : moj synek w czwartek zaczyna 7 miesiac i w zwiazku tym przymierzamy sie do mm 2 - zamiane jednej miarki 1 na 2 zaczynam od piatku czy juz moge stopniowo mieszac 1 z 2 zeby po skonczeniu 6 miesiaca pil juz tylko 2 ? moze sie wyglupilam tym pytaniem ale ktos ostatnio namieszal mi w glowie w tym "mlecznym" temacie wiec pytam. pozdrawiam. mama Bartusia

witam ! mam pytanie (moze nie do konca madre ale podobno kto pyta nie bladzi) : moj synek w czwartek zaczyna 7 miesiac i w zwiazku tym przymierzamy sie do mm 2 - zamiane jednej miarki 1 na 2 zaczynam od piatku czy juz moge stopniowo mieszac 1 z 2 zeby po skonczeniu 6 miesiaca pil juz tylko 2 ? moze sie wyglupilam tym pytaniem ale ktos ostatnio namieszal mi w glowie w tym "mlecznym" temacie wiec pytam. pozdrawiam. mama Bartusia

nam pediatra mowiła ze nic nie trzeba mieszac,mozna od razu przejsc na 2

reklama
Do góry