reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

my już z mięsem jemy:-) wiecie co... musze obadac sytuację czy on na pewno jest głodny ... jak sobie wszystko analizuję to wydaje mi się że on po prostu najchętniej jadłby tylko z cyca... wkurza się że podaję obiadek a potem cyca nie ... dziś się na niego wkurzyłam to dałam mu po obiedzie cyca... i co? po drzemce teraz mi wszystko zwraca...

reklama
Moja Ania identycznie!!! Te obiadki pewnie masz z BV ?

dokładnie! i są feeee
nie wiem jak Gerber czy hipp, bo az boję się kupić i wyrzucić. Na razie mam taktykę, że e jeden dzień daje mu obiadek po 5 mies, a w kolejnym mordujemy się ile wytrzyma, a potem jadę blenderem. Efekty widać, małymi kroczkami idziemy do celu, bo na początku ani jednej łyżeczki nie chciał przełknąć, dzisiaj już pół dużego słoika.
W ramach ćwiczeń przełykania od kilku dni dostaje wafelka ryżowego z Hippa z sokiem jabłkowym i radzi sobie z nim tez coraz lepiej

futerko ewidentnie sie przejadł!;)

Scarletka u nas po 6m-cu zupki ida całkiem dobrze,gorzej z daniami,a tez mam zapas i tylko bv a one maja najwieksze kawałki,zwłaszcza ziemniaki z fasolka i wołowina,masakra,ale teraz przed podaniem biore blender i wkładam tak na ''raz'' i to wystarcza,nie jest papka ale ma mniej kawałkow,gerber ma mniejsze kawałki,Goska uwielbia wszystko co ma dodatek pomidorow moze to byłby tez sposob na Bartka?cos co lubi bardzo?
Futrzaczku to moze rob mu wieksza przerwe po cycu przed obiadem?a cyca po daj tylko na napicie sie?

Zauważyłam,że Ani nawet smak tych obiadków nie podchodzi. Za to od kilku dni wcina takie długie chrupki kukurydziane:-D;-)

Jutro spróbuję podać mu Gerbera po 6 miesiącu zobaczymy jak mu podejdzie i na razie nie będę kupować zupek. Widze, że woli konkrety.

po cycu większą przerwę? niewykonalne:-D dziś ewidentnie zwracał bo dostał cyca po obiedzie ale sam chciał...:-) tak jak do niedawna wszystko mieliśmy unormowane z jedzeniem to teraz jest szopka:/ masakra:/

futro moja nie zje obiadku bez dodatku UWAGA kaszki mleczni-ryzowej o smaku brzoskiwni :-D musze dodac łyżeczke plus łyżke kaszki manny i powiem Ci ze ona zjada tego ok.160-180 g i spokojnie 3-4h wytrzymuje:tak: pytalam lekarki czy moge tak robic powiedziala ze spokojnie moge tak podawac :tak: moze Ty tez sprobuj??

futro, może pić chciał, ja mojemu po jedzeniu daję wode i zawsze pociągnie kilka łyków. I tak jak Ewe, do obiadków bez mięsa daję kaszkę, choć przy jego obecnym wstręcie do kaszki, to chyba bez mięsa już się nie obejdzie... na szczęście kurczaka dobrze toleruje

reklama
dokładnie! i są feeee
nie wiem jak Gerber czy hipp, bo az boję się kupić i wyrzucić.
Gerbera dania po 5 m-cu były tak geste że musiałam Nadii rozwadniać wodą, BV konsystencja wogóle nnam nie podchodzi a zupki Hippa sa takie ze ni spada z łyżeczki i nie wypływa aż tak łatow (choc moja Mysza wszystko jest w stanie wypluć), tyle że Hupp ma po 5 m-cu i od razu po 7 w tych po 7 m-cu sa płatki ryzowe (grudeczki) ale Nadusia nawet przełyka (nie gorzej niz te po 5 m-cu)

Do góry