futrzakowa
yea! to ja!
próbowaliśmy BV malinową po 4m i truskawkową po 6m. Faktycznie spróbuję może Nestle.
A czy kaszkę powinnam dawać bezglutenową czy glutenową?
Bo on ponad miesiąca dodajemy glutenową do obiadków tylko...
znalazłam cos takiego ale z jednej strony pisza że po 2m można wprowadzać gluten bez ograniczeń a z drugiej że kaszki bezglutenowe...i bądź tu mądra!
Jeżeli rozpoczełaś ekspozycję na gluten w 5. miesiącu i podawałaś przez 2 miesiące zaleconą dawkę produktu glutenowego, możesz teraz wprowadzić produkty glutenowe bez ograniczeń. Pamiętaj jednak, że pozostałe składniki posiłków powinny być odpowiednie dla wieku Twojego dziecka. Możesz wzbogacać dietę córki w pierwsze owoce, kaszki bezglutenowe, delikatne, białe mięsa: królika, indyka, jagnięcinę, kurczaka czy rybę. Po raz pierwszy możesz zaproponować dziecku ugotowane, rozgniecione na papkę żółtko, dodane do zupki lub obiadku (pół żółtka co drugi dzień). Zacznij podawać posiłki z drobnymi kawałkami pokarmu aby stopniowo wykształcić umiejętnosć gryzienia i żucia. Zwiększaj stopniowo ilość podawanych soczków - źródła łatwo przyswajalnych witami
A czy kaszkę powinnam dawać bezglutenową czy glutenową?
Bo on ponad miesiąca dodajemy glutenową do obiadków tylko...
znalazłam cos takiego ale z jednej strony pisza że po 2m można wprowadzać gluten bez ograniczeń a z drugiej że kaszki bezglutenowe...i bądź tu mądra!
Jeżeli rozpoczełaś ekspozycję na gluten w 5. miesiącu i podawałaś przez 2 miesiące zaleconą dawkę produktu glutenowego, możesz teraz wprowadzić produkty glutenowe bez ograniczeń. Pamiętaj jednak, że pozostałe składniki posiłków powinny być odpowiednie dla wieku Twojego dziecka. Możesz wzbogacać dietę córki w pierwsze owoce, kaszki bezglutenowe, delikatne, białe mięsa: królika, indyka, jagnięcinę, kurczaka czy rybę. Po raz pierwszy możesz zaproponować dziecku ugotowane, rozgniecione na papkę żółtko, dodane do zupki lub obiadku (pół żółtka co drugi dzień). Zacznij podawać posiłki z drobnymi kawałkami pokarmu aby stopniowo wykształcić umiejętnosć gryzienia i żucia. Zwiększaj stopniowo ilość podawanych soczków - źródła łatwo przyswajalnych witami
Ostatnia edycja: