reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

I ja też poproszę, adres na pw.

wredniak pisalas kiedys ze Twoja Gabi malo przybiera, moge wiedziec ile wazy i ile miala przy porodzie, moja jest wczesniakiem i ostatnio przez 6 tyg przybrala 700 gram tylko.

Ostatnia edycja:
reklama
wredniak pisalas kiedys ze Twoja Gabi malo przybiera, moge wiedziec ile wazy i ile miala przy porodzie, moja jest wczesniakiem i ostatnio przez 6 tyg przybrala 700 gram tylko.

Tydzień temu ważyła 7 kg, urodziła się z wagą 2750g, teraz już lepiej przybiera, bo 300gram na 2 tygodnie, ale wtedy właśnie przybierała np. 685gram przez 6 tygodnie, według mojej pediatry to mało, bo tyle powinna przybrać na 4 tygodnie.

Tydzień temu ważyła 7 kg, urodziła się z wagą 2750g, teraz już lepiej przybiera, bo 300gram na 2 tygodnie, ale wtedy właśnie przybierała np. 685gram przez 6 tygodnie, według mojej pediatry to mało, bo tyle powinna przybrać na 4 tygodnie.

moim zdaniem to nie tak zle,moja Małgoska urodziła sie 3000g a ze 3tyg temu miała 6kg,tez na poczatku była mowa ze mało przybiera ale jak zrobilismy badania i wszystkie wyszły ok a na 6m-cy waga urodzeniowa sie podwoiła to lekarze stwierdzili ze taka ma urode;)

Dzis obiadek był z histeria a to tylko dlatego ze miała lenia i nie chciała zuc,trzebabyło uzyc blenderka a dwa dni jadła zupki i było ok(pomidorowa i rosołek) a teraz była wołowinka z fasolka i ziemniakami i był wrzask

Ostatnia edycja:
u nas dzisiaj afera przy obiadku.....pierwszy rosołek wieęc pierwsze grudki....kompletnie niewiedzialam jak zacząć ciagle sie krztusil....zjadł niecały słoiczek i trochę odbijał wymiotował płakał .ehhh czy to normalne przy wprowadzaniu grudek??
probowaliśmy też niekapka póki co Dominik niewie o co w nim chodzi a ja myśle jak go przekonać do niego;p

Ola , Wredniak , Csis :) Mój się urodził z wagą 2900 g i dokładnie 3 tygodnie temu ważył 5785 i w dwa tygodnie przybrał 375 g , Pani doktor była bardzo zadowolona i doszłyśmy do wniosku że taka jego uroda po tatusiu :). Wagę urodzeniową podwoił to najważniejsze :)

Julia , Ola
u nas awantura przy jedzeniu obiadku to też norma ostatnio :/

reklama
Do góry