reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Ja myślę jeszcze o tym

Kubeczek Doidy Cup. Bądź dumna ze swojego dziecka! (1811989794) - Aukcje internetowe Allegro

i taki mu chyba kupię :)

Ola
ale uszczelkę się zdejmuje więc można myć dokładnie żeby nie pleśniało a po za tym uszczelkę można dokupić ;)

owszem mozna ja umyc ale nie da sie tak dokładnie bo ma duzo ''zakamarkow'' a sama uszczelka jest dosc droga,ja pisze tylko to co mi znajome mowia a i na necie tez czytałam złe opinie

reklama
Oluś ja też właśnie czytałam o tych uszczelkach i opinie w necie faktycznie takie pół na pół jedni super zadowoleni a inni wręcz przeciwnie mega zawiedzeni :) Często też piszą że przecieka :)
Ja chcę kupić ten co pokazałam w linku niech się uczy pić z normalnego kubka tylko przystosowanego dla niego :)

OO kurde ten kubek rzeczywiście jest ciekawy, moze z takiego by piła.. ja kupiłam zwykły kubek niekapek, ale tak jak Oli Gosia, moja Gabi się nim bawi..

Patris ja tez mysle nad tym kubeczkiem ''koslawym'';) tylko na razie Goska nie przejawia zbytniej checi do trzymania czegos samej:( wiec zaraz by go obrociła do gory dnem i by sie wylało:(

A wiec logopeda powiedziała że to wystawianie jezyka to zęby, do uczenia dziecka pic polecila takie kubki CANPOL LOVI KUBEK ANTYPOŚLIZGOWY KOLOROWY (1817197689) - Aukcje internetowe Allegro wazne zeby gora byla taka zaokraglona, wtedy przystawic dziecku do wargi mniej wiecej 'tam gdzie sie konczy suche a zaczyna mokre' i soczek nie wlewac dziecku do buzi tylko przechylic i 'chlipac' zeby dziecko tez zaczelo chlipac, wazne tez zeby sok byla gesty na poczatek, np danonek albo jogurt z bobo frutem wymieszany wtedy dziecko sie nie obleje. Co do pozostałych kubkow to potem, na razie dziecko musi nauczyc sie pic w ten sposob.

patris29 bardzo fajny ten kubeczek

Dziewczyny, kurde jak ja mam "zmusić" moją Gabi do picia.. czegokolwiek.. sok, herbatka, woda.. cokolwiek.. nie chce nic.. dla mnie dziwne, takie gorąco a ona nie chce pić, już sama nie wiem co zrobić.. przecież ona może mi się odwodnić!

Wredniak moja Zuzia tez nie pije wiecej niz 20ml - chociaz wczoraj był jakis cud i wypiła ok 100ml wody z odrobina soku malinowego domowej roboty. Myśle, że jezeli pije mleko a nic innego nie chce to trzeba próbować ale nie wiem czy dziecko jest sie w stanie odwodnic bo nie pije wody czy soczku. U nas kubek niekapek z lovi tez słuzy poki co do zabawy :)

Wredniak jak mała pije mleko to też przyjmuje płyny więc się raczej nie odwodni tylko dlatego że nie chce dodatkowego picia :) Ja też miałam podobny problem jak miał 3 miesiące to też nic pić nie chciał i po prostu mu cały czas podtykałam jak nawet wypił łyk dwa to i tak było dobrze :) Teraz pije jak smok , czasem mam wrażenie że woli herbatkę niż mleko :/. Tak że nie denerwuj się widocznie jej płyny z mleka wystarczają , dziecko sobie krzywdy nie da zrobić :) Jak się niepokoisz to sprawdzaj ciemiączko czy nie zapadnięte i będziesz wiedziała czy się odwadnia czy nie :).No i po prostu cały czas próbuj je dawać :)

Cesis ten kubeczek z twojego linku też ciekawy i tani :) Czyli ja kupie ten co wybrałam i tak będzie najlepiej :)

Dzięki dziewczyny. Probuje wszystkiego, żeby cokolwiek się napiła. Na ostatniej wizycie u pediatry pytałam się o ciemiączko, powiedziała, że jest wszystko ok. A mleko pije owszem, ale często gęsto z kaszkami (takie mamy zalecenie, bo Gabi słabo przybierała, ale też dodaje tych kaszek tylko 2 miarki) tylko w nocy daje jej samo mm, bo już mam schizę, że się jej pić chce, a takim troszkę gęstszym mlekiem się nie napije.)

reklama
Wredniak moje corka tak samo, podaje jej lyzeczka ale wiecej rozchlapie jak wypije, ja slyszalam ze jak dziecko jest na mm to powinno byc dopajane, niestety ciemiączka nie sprawdzę bo mojej juz praktycznie zarosło. Odnosnie uczenia pic dziecka napisalam wyzej co mi logopeda powiedziala.

Patris29 jasne ze kup, tez ma brzeg zaokraglony, ja na razie nie mam mozliwosci jego zakupu wiec kupie taki zwykly prosty.

Do góry