reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Pabella to przecież nie jest normalna waga , Gaba na pewno nie będzie gruba :)

A mój nagle zaczął ładnie jeść wypija po 160 ml mm zjada na kolacje ,śniadanie , dwie 120 ml porcje kaszki z owocami na drugie śniadanie i podwieczorek i duży słoiczek obiadku ,:szok: szok normalnie. Na moje dziecko takie 5 posiłków w takiej ilości to naprawdę dużo :)

patris, to jestem ciekawa jaki Maksiu będzie miał teraz apetyt, skoro oddał troszkę swojego Gabrysi ;) A Gabi podzieliła się z Kacperkiem :p

pabella - normalnie waży Twoja Gaba, moja od urodzenia przytyła 4400, Twoja też podobnie, tylko, że moja urodziła się malutka.

AAaa moje dziecię wczoraj zjadło pół świeżego banana, smakował się, a ja się cieszyłam jak głupia.
Ile na dobę wypijają wasze maluchy mm? razem z kaszką. wiem, że pisałyście tu jak jedzą, ale nie mam jak teraz pokolei liczyć :-) bo moja średnio 600-700ml na dobę i według mnie to ciut mało.

wredniak, to nie jest mało, mój na diecie tyle wypija :p (nie dosłownie diecie, ale mu ograniczyłam jedzonko, bo przekarmiałam). Teraz zjada 630ml MM+słoiczek obiadku, słoiczek owoców i 3-6 miarek kleiku na wodzie (do obiadku i deserku dodaję).

A Maks urodził się z wagą 3.600, a teraz waży ponad 9.5kg

Przy normalnym dniu w żłobku Gaba zjada teraz 360ml MM plus kaszka na śniadanie, ale nie wiem ile bo to panie karmią. Myslę, że w sumie ok. 500ml wychodzi max

Małgoska coprawda je cycowe mleko ale z butli i teraz w dzien wychodzi ok 500ml (łacznie z kaszka na sniadanie na wodzie) i w nocy czasem raz a czasem dwa razy po ok 120ml

reklama
Do góry