reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

reklama
Joaska pisze:
Kuba sie wlasnie tankuje kaszka a ja mysle co by mu to dac na obiadek....................

jakby Weronika zjadła teraz kaszke to już do wieczora tylko herbatke by piła ::)
ona ostatnio po kaszce moze pól dnia nc nie jesc ::)

elfiko pisze:
Joaska pisze:
Kuba sie wlasnie tankuje kaszka a ja mysle co by mu to dac na obiadek....................

jakby Weronika zjadła teraz kaszke to już do wieczora tylko herbatke by piła ::)
ona ostatnio po kaszce moze pól dnia nc nie jesc ::)

juz wymyslilam.................bedzie takie ala spaghetti( czyt. makaron z warzywami i pomidorem)

wsunal caala miche................ale mu smakowalo, ja jadlam to samo i powiem Was super..........

moze komus sie przyda: mrozonka bukiet jarzyn, dwa pomidorki i makaron muszelki, wszystko razem polaczyc( ugotowany makaron, ugotowane warzywa i obrane ze skorki pomidory) i poddusic, ja Kubie jeszcze rozdrobnilam wszystko, bo makaron byl za duzy!!!do tego oliwa i troche soli i bomba!!

no proszzzz , nasza Joasia nawet w takie upalne dni tworzy przepisy na dziecięco-dorosłe jedzenie ::)
a ja godzine stoje nad kanapką i myśłe co z nia zrobić ::) :p

Ja ten przepis praktykuję prawie co tydzień ;D Daję makaron z mrożonymi, podduszonymi warzywami, najlepiej "warzywa na patelnię", do tego dużo czosnku, tarty żółty ser i przyprawy (obowiązkowo bazylia i zioła prowansalskie). Możemy to jeść codziennie. Mniam :)

reklama
Dzięki babulki za informację

U mnie jest tak:

rano około 7:00 wmuszona kaszka z tańcem śpiewem i wymazaną całą kuchnią.
około godziny 10:00 kromka chleba z twarożkiem lub masełkiem
13:00 zupka ale dzisiaj wcale nic nie zjadła może jedną łyżeczkę.
16:00 drugie danie ziemniaczki z mięskiem lub z jajeczkiem na parze
19:00 kaszka wmuszona jak na śniadanko.

Dzisiaj z jedzeniem masakra. Nic prawie nie je już nie wiem co robić o jest coraz gorzej.
Odstawiłam Igusię od cyca dwa dni temu może to efekt tego już sama nie wiem????? :-[ :-[ :-[ :-[

Do góry