reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

Iwon ja juz tak robie od dwóch tygodni, nie zagęszczam mocno tylko jednego posiłku- tego o 19 bo potem daje o 23 gestą kaszke.
tak wiec Weronika pije rano o 6-6.30 mleko z kaszką ( cztery łyżeczki)
potem o 12 w południe mleko z trzema łyżeczkami kleiku
o 17 czasem tez jej daje mleko jak płacze i wtedy bez niczego a o 19 mleko z 2 łyzeczkami kleiku no i na noc o 23 kaszka taka bardzo gęsta lub mleko z kleikiem tez bardzo gęste. jak mi sie kleik skończy to kupie te mleko 2r na próbe

reklama
Maniu wydaje mi sie że tak konkretnie to jeszcze nie musisz dokarmiać Gabinki jeśli tak dobrze przybiera na piersi , dawaj jej co jakis czas nowości żeby ja uczyć po troszku jedzonka innego niz mleczko mamusi ale jak nie chce to jeszcze poczekaj- jak zauważysz że mleko Twoje jej nie wystarcza to się wtedy ostro za dokarmianie zabierzesz, a może Gabi sama sie odstawi pomalutku jak np roczek skończy?

danonków jeszcze Weronice nie daje i wogóle w tej chwili poprzestaje na typowych deserkach i owocach dla niemowląt, daje jej tylko czasami kawałek banana i czasem jabłko sama oskrobie jak jest słodkie i raz jej upiekłam jabłko a tak to słoiki.

mam troszke problemów z jedzonkiem mojego brzdąca ostatnio, mój głodomór tylko by mleczko pił i nic poza tym , no i deserki i soczki ofkors ale zupy jakoś ostatnio ciężko nam wchodzą. Musze sie nieżle nagimnastykować żeby jadła bo coś grymasi.

dzisiaj mamy debiut z cielcina - zobaczymy

a ja sie caly czas zamierzam do zupki...........i jakos mi nie wychodzi, dzisiaj jade na zakupy, moze jutro dam mu jakas zupke?????
tylka jaka na poczatek???

taka zupke z bobovity nazywa sie właśnie " pierwsza zupka" jest to mały słoiczek z zielona zakrętka, u nas sprawdza sie do dzisiaj rewelacyjnie i jak mi sie nie chce gotowac to weronika czesto ja dostaje i bardzo ją lubi

elfiko pisze:
taka zupke z bobovity nazywa sie właśnie " pierwsza zupka" jest to mały słoiczek z zielona zakrętka, u nas sprawdza sie do dzisiaj rewelacyjnie i jak mi sie nie chce gotowac to weronika czesto ja dostaje i bardzo ją lubi

no to mam ja w domu.......to co dac mu dzis??? czy poczekac na kupe i wtedy???

jestesmy po wizycie u lekarza i wcinam właśnie te nieszczesne Danonki
zapytałam sie doktorki i ona do mnie jakie mleko podaje Mili?
wiec mowie ze NAN 2
a ona mi na to ze mleko modyfikowane w polaczeniu z mlekiem krowim powoduje wzmożenie/podniesienie zagrozenia alergia-skazą białkową
i ze danonki mam wprowadzic kolo 10 miesiaca i mleko krowie tez,napoczątek deserki na mleku krowim a potem stopniowo juz dawac do picia mleko

tagze Danonki baj baj
powiedziałam jej ze dowiedziałam sie ze od Danonkow zdrowsze sa jogurty (chodzi o podawanie teraz)
a ona mi na to ze tak!!!! :o
a wiec dziewczyny jogurty mozna podawac

Iwon pisze:
kate332 pisze:
... a zamiast tego kleik do mleka albo mleko 2R
A do każdego posiłku mlecznego ten kleik?
Zastanawiam się, czy i ja nie powinnam już przejśc na stałe na mleko 2R albo przynajmniej zagęszczać już zawsze ???

mój piotrek był na mleku butelkowym i jadł 2R na stałe - wszystkie mleczne poisiłki, nie miałam 2 rodzajów mleka

reklama
u nas mleko 2R nie zdało egzaminu
Mili budziła sie w nocy na jesc,jak dla niej za słabo zageszczone
stosuje wiec mleko z dodatkiem kaszek smakowych
i spimy cała noc :)

Do góry