reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

u nas z tym jedzeniem sie poplatało bo mam teraz głodomora pod dachem
planowałam w siódmym miesiącu wyeliminowac czwarty mleczny posiłek a teraz niestety wprowadziłam piąty!! Weronika je o
6 rano mleko z kaszka 200ml
potem tak około 10tej je deserek pół słoiczka
o 12stej pije znowu mleko 200ml
o 15.30 je słoik zupki 130ml i po godzinie ryczy z głodu i wtedy niczym się nie daje oszukać tylko mleko i mleko i wypija 150 ml
a potem 19.15- 19.30 na noc mleczko 200ml
i o 23 tez mleczko 150 ml z kleikiem lub kaszka.
i co powiecie??

reklama
elfiko pisze:
u nas z tym jedzeniem sie poplatało bo mam teraz głodomora pod dachem
planowałam w siódmym miesiącu wyeliminowac czwarty mleczny posiłek a teraz niestety wprowadziłam piąty!! Weronika je o
6 rano mleko z kaszka 200ml
potem tak około 10tej je deserek pół słoiczka
o 12stej pije znowu mleko 200ml
o 15.30 je słoik zupki 130ml i po godzinie ryczy z głodu i wtedy niczym się nie daje oszukać tylko mleko i mleko i wypija 150 ml
a potem 19.15- 19.30 na noc mleczko 200ml
i o 23 tez mleczko 150 ml z kleikiem lub kaszka.
i co powiecie??
Mały głodomorek!!!!!!! ;) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

a ja bym chciała aby Mili była żarłokiem.........

wczoraj zjadła jedna butelke mleka z kaszką z owoców lesnych 180ml
potem w nią wdusiliśmy na siłe deserek jabłka z brzoskwiniami i Danonka

i.......to wszystko co zjadła przez cały dzień!!!!! wyobrażacie to sobie??!! dla mnie to horrror
jutro idziemy na szczepienie to powiem lekarce co i jak,moze sa jakies kropelki albo cos na niejadka??? :( :(

w nocy sie z głodu obudziła i wypiła 180ml i potem o 6 rano ze 120ml

a wogole to ja sie cholernie ciesze ze jutro idziemy do lekarza bo mam ful pytan
np na www.Noworodek.pl przeczytałam na forum ogolnym wypowiedzi o Danonkach.....

i z Karolem stwierdzilismy ze jesli to prawda to sami zjemy te 3 co mamy w lodowce
ponoc to sama słodka chemia ktora uzaleznia dzieci,a reklamy to pic na wode
no i ponoc mozna je podawac od 3-ego roku zycia!!

ponoc Bakusie sa zdrowsze
wogole Danonek jest za ciezki ze lepiej podawac jogurty.......istna kołomyja

lilka mi lekarz kazał danonki wprowadzic zamiast posiłku mlecznego, a na przykład zabronił podawania tych wszystkich smakowych kaszek bo to sama chemia, a zamiast tego kleik do mleka albo mleko 2R
zresztą mój piotrek tez je jadł jak był mały i nic mu sie nie stało, zresztą do tej pory lubi wszelkie serki, myśle ze wszystko trzeba brac z dystansem , co lekarz to inna opinia,
a chemii nie da sie chyba uniknąć w naszych czasach

jejku dziewczyny jak wam zazdroszcze  ::)
nie wiem czy to dobrze ale mala je poza piersia 2x dziennie kaszke na wodzie i od czasu do czasu podaje jej marchewke, slodkiego ziemnika, groszek, jabluszko, banana ale mam z tym problem bo mala nie lubi tych nowosci i pluje
czy myslicie ze powinnam juz ja tak konkretniej dokarmiac ??? jej pytam bo Gabinak to do malutkich nie nalezy i nie chialabym jej roztyc...na prawde nie wiem co mam zrobic ...pediatra zasugerowala 5x dziennie piers 2x kaszke obiadek i jakas przekaske ale co zrobic gdy mala nie chce jesc tych "normalnych" posilkow ???

No właśnie ja ma z Olivką problem bo ona żadnej kaszki czy mleka z butli nie pociągnie tylko cyc i koniec nawet mojego odciągniętego z butli nie wypije
a chciabym aby raz dziennie coś takiego zjadała bo jak nam znowu przyjdzie wyjść gdzieś na noc to ja nie wiem co ona będzie jadła
a u nas zupki deserki i soczki są ok.

mania pisze:
jejku dziewczyny jak wam zazdroszcze  ::)
nie wiem czy to dobrze ale mala je poza piersia 2x dziennie kaszke na wodzie i od czasu do czasu podaje jej marchewke, slodkiego ziemnika, groszek, jabluszko, banana ale mam z tym problem bo mala nie lubi tych nowosci i pluje
czy myslicie ze powinnam juz ja tak konkretniej dokarmiac ??? jej pytam bo Gabinak to do malutkich nie nalezy i nie chialabym jej roztyc...na prawde nie wiem co mam zrobic ...pediatra zasugerowala 5x dziennie piers 2x kaszke obiadek i jakas przekaske ale co zrobic gdy mala nie chce jesc tych "normalnych" posilkow ???
maniu u nas po prostu takie dokarmianie to koneczność, bo ja wróciłam do pracy a chciałam jeszcze przez jakis czas utrzymac karmienie wiec pod moją nieobecnosc mały dostaje zupki i soczki no i raz mleko

reklama
kate332 pisze:
... a zamiast tego kleik do mleka albo mleko 2R
A do każdego posiłku mlecznego ten kleik?
Zastanawiam się, czy i ja nie powinnam już przejśc na stałe na mleko 2R albo przynajmniej zagęszczać już zawsze ???

Do góry