reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

kaśka k pisze:
ja to pewnie też nie tak prędko jakieś mleczko podam małej, Martynia pije nutramigen bo ma skaze białkową no ale podobnoć dzieci często już po roku wyrastają z tego i potem jest ok

moja Tosia też ma :(
elfiko pisze:
Weroniaka nie lubi tego deserku z gerbera- babcia jej kiedys kupiła i dała i była cała opluta ;D ;D ;D

Kasiu mam pytanie, jak dowiedziałas sie że Martynia ma skaze białkową? jakie miała objawy i czy robiliście jakies badania?

wiem elfiko że się wtrącam, ale moja Tosia jak byla mala byla dokarmiana Bebilonem i caly czas miala na buźce, za uszkami, na policzkach taką bialą luszczącą się skórkę, Pani pediatra stwierdzila że to skaza bialkowa i przeszlyśmy na mleczko bebilon pepti i od razu się poprawilo, wysypka zniknęla jak ręką odjąl. Ja teraz karmię ją caly czas piersią i w dalszym ciągu dokarmiam, nie mogę jeść nabialu, jak czasami zjem jakiś jogurcik, to od razu Tosię wysypuje ::)

reklama
Mili tez nie za bardzo wchodził ten deserek z jogurtem ale zjadła

a co do mleka krowiego to my mamy to szczescie pfu pfu ze Mili nie ma jak narazie na nic alergii i sadze ze na mleko tez
bo ja byłam taka glupiutka ze jak ja karmiałam tylko piersia to piłam nawet po 1,5l mleka dziennie
poprostu miało mi sie a nikt mnie nie poinformował ze tak nie wolno!!!
a dowiedziałam sie po fakcie jak przestałam karmic....

takze skazy białkowej sie nie obawiam.....i mysle ze tak jak lekarka mowiła kolo wielkanocy zaczne wprowadzac deserki czy cos
stopniowo

Ja to taki mlekopijca, ze zyje prawie i wyłacznie na mleku. Też jak karmiłam Majke to litrami mleko wypijałam, ale tylko dlatego, że zawsze tak piłam.

Dziewczyny, zaglądam do was z września bo mam pytanko. Kiedy można maluchom podac chrupki kukurydziane? Dodam, że mój mały jest butelkowy.

Jeśli chodzi o skład to chrupki kukurydziane mogą byc stosowane u dziecki butelkowych od 4 miesiąca ale czy to nie za wcześnie? Taki maluszek jeszcze sobie nie poradzi z takim chrupkiem, moze sie zaksztusic bo to jednak większe kawałki. Ja najpierw wprowadziłam zupki, deserki i kaszki a potem chrupek.

Dzięki za odpowiedzi. Sama nie wiem, bo niby młody jest, ale może by tak troszkę sobie ulżył chrupkiem, bo chyba ząbkowanie się zaczyna. Poza tym zrobił się z niego straszny niejadek i może chociaż chrupki by mu smakowały

u nas chrupki są coraz bardziej OK, i wprowadziłam soczek bananowy, samego banana juz jadł wcześniej, no i była premiera kubka, na razie jest bardziej tarmoszony niz uzywany do picia ale zawsze cos

reklama
u nas to samo- kubek sie gryzie i ciumka ale pic sie z tego nie da ;D
chrupki- az sie trzesie jak jej daje i zjada minimum trzy !!

Do góry