reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

u nas dzisiaj nowośc na obiadek- kasza gryczna z sosem a do tego brokuły i kalafiorek z masełkiem. Weronika zjadła i sie uśmiechnęła ;D wiec chyba smakowało. A sosik zrobiłam z wywaru mięsnego i zagęściłam mąką.

reklama
ja zrobiłam ostatnio pulpety w sosie pomidorowym i....przyjeły sie super krzysiek zajada ze smakiem

tymik jadł już dwa razy kasze (gryczaną, jęczmienna) z sosem i klopsikami :) pychotka no i śniadania często je ze mną :) a kromeczka z wędlinką, z dżemem (choć ten nieczęsto daję, bo ząbki....) albo jadł tez z topionym serkiem :D koleżanka się wczoraj zdziwiła, że je ze mną takie dorosłe jedzonko ::) no a on przecież już duży chłop jest 9 mieszków skońone....... :) ah jak to zleciało

ano zleciało, my jutro 10 miesięcy kończymy ::) a co do klopsików to ja niestety jeszcze Weronice nie daje a jak daje to nie jako samodzielny posiłek bo u nas brak zębów uniemożliwia podanie niektórych produktów ::) i potem mała sie nałyka jak za dużo dostaje i nie trawi wszystkiego

no elficzku my tak samo mocno jeszcze drobimy, choć mamy już aż :p 2 zębiska ;) jeszcze drobimy na papki, kilka razy mogno rozdrobiłam widelcem żarełko ::)

U nas dziś był debiut kisielku, bo coś ostatnio nam soczki nie wchodzą.
A w ogóle od paru dni Julka jest obsypana taką kaszką na czole i na plecach też zauważyłam troszkę grubsze krostki.
Cholercia a może ja ją za ciepło ubieram???? teraz mnie olśniło dopiero. Nowości żadnych nie je więc nie wydaje mi się, żeby to była alergia. hmm, hmmm......

e_mamo to mogą być potówki, krzysiek też dostał jak kiedyś opiekunka go za ciepło ubrała na spacer, wrócił zgrzany a na drugi dzien pojawiły sie krostki na skroniach, czole i na karczku, teraz musimy uważac z ubraniami ale czasem trudno wyczuć

łaaaaaaaaaa no właśnie, chyba przesadzam a ubieraniem młodej......

co do pulpetów to ja je robię z mięsa mielonego (sama mielę w maszynce nie kupuję gotowego) więc z gryzieniem nie ma problemu, zresztą krzysiek ma juz 5 zębów i szósty w drodze, ale dopóki dziecko nie ma trzonowców choćby kilku to nie ma mowy o porządnym gryzieniu

reklama
chcialam tylko napisac, ze u nas kasdka manna z bobovity to hit.........Kuba pochlania okolo 200 ml z butli..........i chyba mu smakuje :) :D :D ;D ;D ;D

Do góry