reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

Sylwia79 pisze:
Joaska zgadzam sie w 100%... :)

ja mam ten, dostalam jako prezent ciazowy od rafala........

obraz17ye.jpg[img]

reklama
Ja  z warzyw daje: marchew,fasolke szparagowa,szpinak,ziemniaki,cukinie,groszek,brokuly
z mies: kurczaka,indyka,wolowine,wieprzowine,cielecine
a nawet rybe ale tylko dwa razy i ze sloiczka i mam zamiar podac lososia ze szpinakiem !!
A jogurty daje Danona specjalne od 6 mie. do dwoch lat !!

-ANITA- pisze:
Ja z warzyw daje: marchew,fasolke szparagowa,szpinak,ziemniaki,cukinie,groszek,brokuly
z mies: kurczaka,indyka,wolowine,wieprzowine,cielecine
a nawet rybe ale tylko dwa razy i ze sloiczka i mam zamiar podac lososia ze szpinakiem !!
A jogurty daje Danona specjalne od 6 mie. do dwoch lat !!

polowy z tych rzeczy niestety nie ma w Polsce a szkoda!!!

tych warzyw to mi tutaj brakuje..........chcialabym sama robic Kubie jedzonko, chociaz sa u Nas sklepy ze zdrowa zywnoscia ( czyt. w Polsce) a w mojej "wioseczce" niestety nie ma takich.............

Dziewczyny ja też bym chciała taki jakis mikser do 300zł, wy się znacie podpowiedzcie moze jaki jest dobry. Ja mam taki zwykly co ma rozdrabniacz ale on tak trochę hu.jowo rozdrabnia. Taki co by te fajne deserki z jablkami jogurtami i bananami robic.

Joaska pisze:
mam taki gerber z groszkiem i ziemniakiem i pieruszka.........i jeszcze taki z kukurydza i ziemniakiem i sie zastanawiam czy mu nie dac....
joasiu ja dawlam te sloiczki i Tosia b. lubi, myslę ze to dlatego że kukurydza i groszek są po prostu slodkie ;)
zaczelam gotować swoje zupki i do nich daję, bo jest gerbera, sloiczek z mięskiem tylko mala strasznie nimi pluje i nie wiedzialam dlaczego, dopiero jak przeczytalam sklad, to owszem nie są slodzone ale na przyklad do zupy dają sok ze zslodkich jablek... nic dziwnego ze mamine zupki tak nie smakują ::)

dziewczyny mam pytanie ile posilkow ogolem jedzą Wasze pociechy i ile w tym jest na mleku, bądz mlecznych, bo ja juz sama nie wiem...

elfiko pisze:
kukurydza juz może być- od czwartego miesiąca - kleiki są kukurydziane
ja daje do zupki taka z puszki lub robie z niej krem
a groszek troszke wzdęcia powoduje ale tez juz mozna
ja daje i u nas na początku było prukanie i troszke płaczu ale teraz juz ok
tez do zupki dodaje luib sam z ziemniakiem jako purre
właśnie elfiko moze bys nam uchyliła rąbka tajemnicy jak robisz swoje dania bo ja coraz powazniej mysle o gotowaniu , te słoiczki to ruina,
kukurydze i groszek dajesz z puszki juz wiem ale jak długo mozna taką otwartą puszke trzymac? bo chyba nie otwierasz codziennie nowej

reklama
czesc dziewczyny. mam na imie majka. jestem mama lukaszka (ma 6 mies.)karmilam go tylko piersia i teraz zaczynam podawac inne jedzonko. mam do Was pytanie:w jaki sposob przygotowywc deserek z marchewki?trzeba ja najpierw ugotowac?a jak jest z jablkiem?tez sie je gotuje?

Do góry